Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 бъдеще
Автор: alfonsito   
Дата:   14-07-12 12:24

Здравейте момци и момичета малко ми е объркано още и така да започна с моята история тази година завърших средното си обр (НГ ЗА СЦЕНИЧНИ И ЕКРАННИ ИЗКУСТВА ) ... и реших да кандидатствам с фотография и графичен дизайн в академията в Пловдив бях на подготвилен 1 седмица дойде време и за изпитите бяха на 3 етапа първия натюрмор 3 бели предмета рисунката ми беше за над 5 в сравнение с другите коите рисуваха с линия :Д .. аз имах 4.00 и минах с минимална оценка към другия изпит плакат 35/50 с бои темата беше горите на бг идеята ми беше страшна но изпълнението с бои на мен не ми хареса както и да е минах към другия изпит с 4.00 интересно нали :Д следва още по интересното 3 изпит 4 chasa street photo темата беше един летен ден в пловдив нащраках трих сложих 5 BW и 1 цветна да има за цветните очи :Д и оценката беше 4.00 просто съвпадение в сравнение със снимките на повечето кандидати си бях са 6 :Д но както и да е аз малко навътре приемам всичко и ми дойде в повече особено това с 3 тия изпит та сега варианта е или да влизам частно или натфиз обаче поне според мен там връзкарите са повече от колкото си мисля а и не съм готов за изпитите им та ще се радвам за някой друг съвет ...

благодаря Георги ... :) [shtrak]
 Re: бъдеще
Автор: Mogila   
Дата:   14-07-12 12:29

Съвет от мен въпреки, че няма да ме послушаш: подготви се за една година за някаква по-сериозна дисциплина и учи яко, а с фотография се занимавай само за кеф. Това ти го казва музикант...

Успех[smilie24]
Дата:   14-07-12 12:43

При мен кофтито е че искам да се занимавам постоянно с фотография това ми харесва това искам да правя цял живот дали така ще стане ще видим но фотографията е велика
Дата:   14-07-12 12:44

Занимавай се цял живот за удоволствие[smile]
Автор: localhost   
Дата:   14-07-12 12:55

alfonsito: много право ти казват - харесай си някоя професия мааалко по-добре заплатена и с по-добро развитие. В днешно време с тия ниски цени на апарати вече всеки е "велик" фотограф. Започнеш ли да снимаш за $$$ това ще ти е работата по цял ден и просто няма да имаш време да направиш една снимка за удоволствие.
Дата:   14-07-12 13:03

Ми по-добре да снимам за пари от колкото да печеля от нещо което трябва да правя едва ли не на сила не съм съгласен че всеки е велик фотограф не е важен фотоапарата по важното е как снимаш един молив е 50 стотинки обече не всеки е велик художник нали
Дата:   14-07-12 13:11

Да, аз казах че няма да ме послушаш
Дата:   14-07-12 13:21

Вижте сега аз съм твърдо решен че искам да се занимавам с фотография и да уча това въпреки че никoй неможе да те научи да правиш изкуство може да ме научат как да проявявам снимки примерно но все пак ще е в моята среда и ще ми е интересно .... един мой учител ми каза че ако си талант хората няма да ти гледат образованието а това което правиш до някъде съм съгласен до някъде не

Публикацията е редактирана (19-07-12 22:54)
Дата:   14-07-12 13:28

Ами в такъв случай след като искаш да се занимаваш с фотография за начало изкарай някой курс от фотофорума например. Започни да снимаш, коментирай с други хора и потърси начин да започне това да ти носи някакви доходи. Между другото ако искаш изкарай едно обвазование по избор - можеш и догодина да кандидатстваш и да те приемат не платено. И запомни най-важното (ако не си потомък на богата фамилия :) ) - това е БИЗНЕС и трябва да си много добър в правенето му. Може да си супер добър фотограф, но не разбираш ли от бизнес и как да накараш това да те храни просто ставаш поредния нереализиран автор. След време може и да те оценят, но това едва ли ще ти помогне ако имаш семейство и деца :)
Дата:   14-07-12 13:36

ми не не съм потомък на богата фамилия ... дори да стана поредния нереализиран автор няма да ми тежи на съвестта защото поне съм опитал а не съм се отказал трябва понякога да се рискува
Дата:   14-07-12 13:38

Така де ... ама се замисли ако има и жена и деца.
Дата:   14-07-12 13:41

https://photo-forum.net/i/1629388

https://photo-forum.net/i/1629389

https://photo-forum.net/i/1629390

https://photo-forum.net/i/1629394

Няколко снимки от изпита имахме малко време на най ужасната светлина но мисля че има по нещо интересно в снимките
Дата:   14-07-12 13:43

жена и деца в близките 10,15 години не ги виждам особено деца
Автор: terrien   
Дата:   14-07-12 13:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   14-07-12 13:51

не не съм единствено дете живея с баща ми едната ми сестра е инженер хиким в toulouse другата ми сестра си живее живота в гърция а майка ми бачка в италия гадна история
Дата:   14-07-12 13:51

[smilie5]
Дата:   14-07-12 13:53

alfonsito: за тази снимка не знам как са те оценили - https://photo-forum.net/i/1629389

но според мен (непрофесионалиста) има леко разминаване - когато погледне човек снимката погледа се спира първо на по-светлите зони, които в тази снимка за замъглени. И после започва да търси с поглед къде е фокуса и на какво искаш да акцентираш. Някак си е объркващо.

Най-добре я разпечатай на хартия (в по-голям формат ако можеш) и сам ще се увериш.
Автор: terrien   
Дата:   14-07-12 13:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   14-07-12 13:57

там да
Автор: n1x0n   
Дата:   14-07-12 14:18

Цял живот някой ме убеждава как не можело да се изкарат пари с фотография, как от удоволствие щяло да се превърне в работа и прочие глупости. [smilie18]

Ако сърцето ти наистина е във фотографията, ако си талантлив и работлив - няма друга, по-хубава работа за теб. Не само че не омръзва, не само че не се превръща в неудоволствие - ами дори ти е некомфортно във всеки един момент, в който не се занимаваш с творчество.

Няма по-нещастни хора около мен от онези, които са артисти по душа, но са избрали да играят "на сигурно" с някаква досадна офисна работа - без значение колко много пари изкарват.
Автор: pefoto01   
Дата:   14-07-12 14:20

Дата:   14-07-12 14:29

localhost написа:

> alfonsito: за тази снимка не знам как са
> те оценили -
> https://photo-forum.net/i/1629389
>
> но според мен (непрофесионалиста)
> има леко разминаване - когато
> погледне човек снимката погледа
> се спира първо на по-светлите зони,
> които в тази снимка за замъглени. И
> после започва да търси с поглед
> къде е фокуса и на какво искаш да
> акцентираш. Някак си е объркващо.
>
> Най-добре я разпечатай на хартия (в
> по-голям формат ако можеш) и сам ще
> се увериш.

не беше позволено да се обработват беше около 11 часа но снимката поне за мен е интересна и това светлото много разсейва да

да видях ги на хартия и всичките ми колеги с които бяхме на изпита ми казваха че ще имам 6 даже искаха да им подаря някои от тях аз знаех че ще ме скъсат !
Дата:   14-07-12 14:29

n1x0n [smile] [beer]
Дата:   14-07-12 14:35

pefoto01 написа:

> alfonsito: Не си заслужава да учиш
> специлано фотография за висшО
> няколко години.
> Вече всеки снима и с телефон и със
> сапунер,че и с ДСЛР!
> Фотостудията ще намаляват,а
> програмите и техниката за фото ще
> стават все по-достъпни и масово
> ползвани.
> Ако искаш професия,близка да
> фотографската - учи за
> видеооператор и монтажист,или
> режисьор - така ще имаш хляб в
> ръцете си с по-голяма сигурност.

не знам [smilie7]
Автор: E.Yonkov   
Дата:   14-07-12 14:37

Имаш добър шанс ако наистина ги мислиш тези неща дето ги пишеш. Ще ми се на 18 и аз да бях мислил така, но вече съм на 40 - смачкан и програмиран и без никакъв полезен ход нататък. Защо ли? Дали не е заради "добрите" възпитание и образование, които съм получил? И заради слабия характер естествено. Сега ми се ще, когато съм бил на твоите години да е имало някой, който да ми обясни и да ми напомня от време на време, че всъщност най-важните неща в живота са да бъдеш щастлив и свободен. Без да пречиш на другите естествено. Какво са те научили досега в училище и какво ще продължават да те учат - че тези две неща са едни от най-сериозните пороци. Защо ли? Елементарно - защото щастливите и свободни хора са трудно управляеми.
Та мисля си (може би е грешно, както и това което съм писал до тук), че начина на мислене е доста по-важен от образованието - ако мислиш положително всичко с, което се захванеш ти се получава. Срещай се с положителни и успели хора. Не задължително лично. И НИКОГА НЕ СЛУШАЙ ХОРАТА, КОИТО ТИ КАЗВАТ "ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ"

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.