Автор: edakov
Дата: 06-07-12 16:41
Аз по принцип в теми не се включвам много много, но ще се включа, защото авторът ми е приятел и искам да кажа няколко думи :)
Като човек, чието хоби е свързано предимно със снимане на диви животни, и в мен първите няколко снимки предизвикват смесени чувства. Но не мога да отрека че първата снимка като цяло не е лоша, както и другите две не всеки начинаещ може да ги направи.
Искам да кажа, че авторът на темата е наистина добър познавач на дивите животни и има голям ентусиазъм и желание за снимането им, което е много похвално и за което аз се радвам. Още веднъж фотографията идва да отвори нов кръгозор пред човека, вижданията му за заобиколния свят и може би да го направи по-добър...
Искам само да допълня, че не всички птици са непредпазливи, даже напротив - хищните птици са несравнимо по-предпазливи спрямо пойните, да речем, както и тези, които човек най-често наблюдава, дори и извън града да е. Един царски орел никога не би те допуснал до дистанция под 300м. дори, при пряка видимост. Стига да не си овчарят, който всеки ден минава под гнездото със стадото си.
Всичко е много субективно и зависи както от локалните особености, така и от самото животно/вид, обстоятелства.
Ако си с добра маскировка обаче, можеш да накараш всяко животно да те пренебрегне като заплаха и да се доближи.
В заключение му пожелавам да продължи в същия дух и съм сигурен, че ще изпита още по-приятни и интересни моменти от тези докато е бил ловец... ;)
|
|