Автор: ivodam
Дата: 08-06-12 00:30
Grandpa: Задай му в настройките то само да си гони Д65, това отговаря на 6500 температура, и дай стандартно от менюто на монитора, дет вика Асахи, или позиция "програмируемо" (programmable), ако има такава. То за какво е това калибриране, нали уредът и софтът точно това трябва да направят, преди да ти създадат профил - да те изкалибрират автоматично максимално близо зададените от тебе стойности. При мен с цветната температура никога не е имало проблем, винаги малко ми е било проблем каква яркост трябва да се задава на монитора като задание. По принцип пише в упътването на самото оче, че за ЛЦД монитор се препоръчва 120 cd/m2, ама все пак има нюанси в зависимост от условията, където есксплоатираш монитора. Ма никъде няма или не съм намирал поне таблица примерно колко яркост да зададеш ако амбиентното осветление ти е еди колко си, или ако стените са боядисани еди как си, и т.н...
Поставям го тоя въпрос и друг път съм го поставял, защото ми е писнало да гледам как една и съща снимка може да изглежда доста различно като яркост, а оттам и като плътност на цветовете при евентуален печат да се отрази, на различни монитори, като всички от тях са калибриране.
Публикацията е редактирана (08-06-12 10:22)
|
|