Автор: Jankoff
Дата: 29-05-12 11:50
Два коментара по повод на твърдението, че има адаптер и че вече е на добра цена.
Да, има адаптер, и преди доста месеци аз много обяснявах тук, във форума, че е на добра цена. Но добрата цена беше 50 евро - и беше за Olympus. А дадената тук сега е за Walimex. Аз си купих оригиналния адаптер за 50 евро, сега в Германия дори за 100 евро почти вече не можеш да го намериш. Германците се светнаха бързо, че много ще е нужен за EM-5. А тук българите продължават да се мъчат да ти го пробутват за 180 евро и нагоре - както преди, така и сега. Българска работа.
Има адаптер, обаче сведенията са, че фокусирането на стандартните 4/3 обективи е доста по-бавно на EM-5. Аз имах предвид специален адаптер, пригоден за спецификата на EM-5. Сега, дали доста по-бавното фокусиране е приемливо бавно или неприемливо бавно, това е големият въпрос.
Аз самият още не знам, но, живот и здраве - ако не тръска и прочие, след 2-3 седмици ще имам опит с 12-60, закачен на PEN. И то ще имам значителен опит. Ако 12-60, закачен на PEN, работи приемливо, ясно е, че и на EM-5 ще работи приемливо. Като пробвам, живот и здраве, ще докладвам веднага резултатите тук.
|
|