Автор: petqq13
Дата: 29-04-12 20:17
Здравейте, от около година и 4-5 месеца имам Canon PowerShot SX30IS и както си личи от апарата се занимавам с фотография любителски, но ако имам възможност бих искала да мина на по-високо ниво, просто защото ми доставя неописуемо удоволствие да снимам. :) Започнах с този апарат, защото ми препоръчаха да си взема апарат, който да е с несменяеми обективи, че нямало да се справя със смяната и било страшно неудобно. И като глупаво детенце (тук е моментът да отбележа, че съм на 17) реших да се вслушам в съвета, но днес имах възможност да се докосна до първият ми DSLR апарат. Беше Nikon D5000 или D5100 (ще ви излъжа) и това напълно промени представите ми за апарат. Сега съм си наумила да си купя нов и тук ще ви помоля за помощ. Имам няколко въпроса:
1. Ако реша да продам моят апарат, според вас колко пари мога да му взема? Без никакви забележки е, не е изпускан, не е драскан, но не знам на колко снимки е.
2. Какъв апарат бихте ми препоръчали да си взема?
3. Какъв обектив?
4. Нов ли да бъде или да се възползвам от някоя от офертите в базара тук?
И последно да кажа, че не разполагам с много пари. Имам около 500-600 лева, които мога да отделя (без да продавам моя).
Очаквам предложенията ви.
Поздрави!
|
|