Автор: alpinab
Дата: 17-04-12 18:00
Здравейте,
Чета темите за съотвения обектив и виждам горе долу положителни отзиви за него като боке, фокус и рязкост.
Имам такъв обектив и според мойте виждания е не използваем при бленда 1.4, 1.6, 1,8 защото му пада рязкостта на фокуса драстично, или иначе казано става много мазен в зоната на фокус.
Искам да попитам дали мойта бройка е куца или по принцип е такъв.
Моя е никонската версия и снимам с Д90 (не, че е от голямо значение за гореописания проблем) При бленда от 2 нагоре става доста рязък в зоната на фокус.
Пробвал съм стотици комбинации на светлина, статично снимане и статични обекти (трипод) и все си е мазен. Снимам само на режим А (приоритет на апертура) исо 200, аутобанс на бялото, матрично мерене на експозицията, единична точка на автофуса.
Ходих и в сервиза(официалния горе на Цар Борис и околовръсното) за калибриране на обектива спрямо тялото. Там човека каза всичко е ок.
Малко ме е яд защото съм дал 800 лв. за нещо, което не мога да използвам пълноценно (надявам се да е от ЗАУ) ама чак да съм толкоз не адекватен, че една снимка на фокус да не мога да направя на 1.4 се съмнявам.
По различни ревюта го давам да е много остър и на 1.4 и снимки съм гледал ама уви, явно не и моя.....
Всяко мнение и съвет ще е полза. Моля ако някой прецени темата ми за не умесна и лаишка просто да я подмине без излишен спам:)
Благодаря и Поздрави!
|
|