Автор: k_p
Дата: 09-04-12 14:38
Има лесно усвоим учебник. С много интересни факти. През 30-те години в СССР започва да излизат много списания,възхваляващи съветския начин на живот. Но е трудно мизерията и нищетата да се лустросат и си личат на снимките. И руснаците започват масово да прилагат очерка. Даден повод след събитиетието да изобразяват във снимки с помоща на режисура и постановъчен метод,лустросани, нагласени, подредени,красиви и хубави снимки да изобразяват живота.... Този метод се използва от всички тоталитарни режими-фашизъм, социализъм, диктатури. Репортажният метод е заменен с постановъчния
Майстори на репортажа са Ройтерс, Агенция Магнум на Картие Бресон и Робърт Капа, Агенция Франс прес, АДН, сега ЕПА-Европейската агенция, ЮПИ-Юнайтед прес интернешънъл-САЩ. Затова всяка година загиват средно по 5-6 фоторепортера. Преди месец в Сирия загинаха 2 фотографа...
k_p Благодаря ти!
Оценявам Личното ти съобщение изключително много!
Благодаря!
Особено последните три думи преди многоточието!!!!
fotorafi Години наред съм се борил за чистия фоторепортаж в старата ми фотослужба.Без пудра и грим на събитието и живота. Но социалистическата ни пропаганда не търпеше,нямаше нужда от истината без грим.
После се борих много и за увеличаване на часовете ми за лекции по фотожурналистика в Колежа по фотография на Факултета по журналкистика на Софийския университет...Но им беше по-лесно на ръководството и някои студенти да си чешат езиците за глупости...
Затова и нямаме върхове в нашата фотожурналистика, а онези зад океана имат награда Пулицър наред с пишешия,разследващия журналист и за фотожурналиста
k_p Бихте ли погледнали профилът на ifi38 ,
ако ви направи впечатление и знаете как,помогнете му ,като го посъветвате как да стигне до Ройтерс и останалите агенции!
Благодаря за отделеното време!
fotorafi Погледнах снимките на ifi38. Ако има копирани снимки 13/18 или 10/15 стотина двеста, цели репортажи, всичко което има, да ми се обади, да дойде у нас с тях и бутилка ракия. Ще обсъдим снимките, ще ги анализираме,слабости и добри. Ще го питам какво мисли за бъдешето, какво е учил и ще му дам съвети. Стар фотограф и преподавател съм от... 1967 г.
ifi38,ако си наш колега,българин,фотограф от Ройтерс,да се пазиш,Моля те!Не те знам войник ли си,фотограф ли си но....
Блокирал си възможността да ти се пишат коментари и ЛС.
Текста под снимкат!
https://photo-forum.net/static/site_pics/102/f_1330448047_little.guy.jpg
|
|