Автор: benchy
Дата: 24-03-12 15:19
За концерти ще ти трябва твърд светлосилен обектив. Например 50mm f/1.4 Предполагам, че Canon имат подобен модел. Той ще става и за портрети. Снимането на домашни животни също не е толкова проста работа, колкото изглежда на пръв поглед. Те са малко като децата, все мърдат, шават... :) Може би защото са ЖИВОтни, а не нещо друго. Най-добре позират (пак като децата) когато ги нахраниш. Без майтап.
Другите неща можеш на първо време да ги решиш с един китак. Щом канонци ти препоръчват 18-55 IS (със стабилизация) значи това е твоят обектив + задължителен статив (за пейзажите). Не знам дали 18-55 става за пейзажи. Там пък ти трябва рязко изображение не само в центъра, но и в краищата на кадъра. Така отново опираме до финансовата страна на фотографията. Все още няма измислен такъв зуум - хем да е универсален, хем да покрива повече дължини, да е светлосилен, да е стабилизиран, да е тих и с бърз АФ... и да е евтин. Затова аз за себе си съм решил въпроса - купувам си само твърди обективи с постоянна светлосила. Те пък са неудабни, да си сваляш, слагаш, можеш да ги изтървеш... :) Но за 3-4 години опит с тази техника до този извод стигнах. Лично мнение.
|
|