Автор: mitku
Дата: 21-03-12 11:15
svi25 написа:
> В общия случай купуваш нещо,
> продавачът го изпраща след ??? дни,
> посредникът го получава след ???
> дни (но обикновено не те уведомява
> в този момент), транспортът докато
> тръгне и стигне до България
> минават ??? дни и през цялото това
> време, което спокойно може да
> стане 2-3 седмици се чудиш къде
> какво става...
Това е процедурата само при Емпреса... затова и аз НЕ ги ползвам, въпреки че при тях е най-евтино. Май и при Еконт е тъй, но при тяхната (няколко пъти) по-висока цена - разбираемо изобщо не съм ги и пробвал.
При Гивтранспорт е съвсем друго и се знае веднага и по всяко време кое къде е. Изпращача (евентуално) отбелязва в EBay кога е изпратил стоката. Веднага се отбелязва в профила ти като се получи в офиса в Англия (това е много важно за да може да натискаш продавача ако има проблем), след това се отбелязва кога заминава от Англия, после - кога пристига в БГ и после кога да си го получиш. Именно заради тази информираност аз ги предпочитам тях.
При ГабКо положението с информацията е близко до това в Гивтранспорт (макар и не чак толкоз подробно и експедитивно) и също разбираш като пристигне стоката в Англия. С една дума - става.
А за да искаш тракинг номер, т.е. приоритизирана доставка през пощата с всички "екстри", трябва доста сериозно да се "бръкнеш". А и не всеки доставчик го предлага - всъщност са доста малко тези, които го предлагат. И освен това практически 99% от обявите са с доставка САМО в рамките на Англия, т.е. няма да ти пратят стоката изобщо директно до БГ. А ине виждам смисъл да се набутвам допълнително 50-ина лв. да речем. Но всеки си преценява.
Публикацията е редактирана (21-03-12 11:17)
|
|