Автор: tzl
Дата: 28-11-11 23:44
Имам приятел, който е в този бизнес и му идват разни дискове с PSE в пакета. Все пак струва малко пари и дават дискове със софтуера, поради факта, че си си купил хардуер за ХХ,ХХХлв.
Това, че не поддържа CMYK не ти пречи да ти го дадат, за да купиш примерно още 9 лиценза и да го инсталираш на персонала си от 10 човека, а за 11-тия да купиш пълен Photoshop и там да се работи това, което иска CMYK, а другите да правят други дребни работи.
Все пак е бизнес, и Adobe само пускат съвсем малко гювеч. Виждаш, че не можеш да работиш с CMYK и ги купуваш пълната версия ако искаш.
Но ако не ти трябва CMYK, а правиш само фото печат от JPEG файлове, то може да минеш и само с PSE.
И все пак тук говорим за фотография главно, а не за предпечат.
Аз лично не притежавам Photoshop. Имам само Photoshop Elements, тъй като
1) не разбирам дори от повечето от функционалностите на PSE и не са ми трябвали
2) Работя само с 2-3 само неща и това, което има в PSE ми е достатъчно
3) Photoshop ми е неоснователно скъп в момента, тъй като аз нямам нужда от функционалността, която предлага. Поради тази причина ми е скъп.
4) 1500-2000лв могат да се спестят и да се инвестират в други работи, било то в професионален или личен план
Има хора, които са МНОГО добри с фотошопа и в това няма нищо лошо. Те имат нужда от този софтуер и за тях е основателно да го купят. Аз не го умея като тях.
Публикацията е редактирана (29-11-11 00:00)
|
|