Автор: Photom
Дата: 20-12-11 20:03
Здравейте, ето че отделих парички за обективчето, което от дълго време исках.
Знам, че веднъж вече е разискван този въпрос.
Значи снимам с Canon 550d, като искам да подчертая, че съм доста зелен и не още не съм ориентиран. До сега съм снимал само с една 50/1.8 от около месец, от както взех апарата.
Обектива доста ми омаля, вече и искам малко да разширя диапазона.
Отново мисля за 18-200, но този път на Canon, като причина евентуално за по-високо качество (или само се заблуждавам) или 18-135 пак Canon. Важно е да подчертая, че техниката ще се купува от базара и цената която съм склонен да отделя е близка до тази на посочените по-горе обективи.
До сега съм снимал само с 50-ката. Не съм държал зуум в ръцете. Което също смятам за доста голям минус при покупката на такъв обектив, защото нямам абсолютно никаква представа за мащаба.
От малък град съм и нямам път скоро на София, че да ги разгледам посочените по-горе обективи. Така че, малко излиза че по слухове ще купувам, иначе за мене скъпа техника.
От тука гледам, за да се ориентирам (предвид броя пейки и т.н.) за дължината на съответния обектив:
https://photo-forum.net/boni/sigma18-200OS/sigma18-200.htm
Иначе като цяло малко измити ми се виждат цветовете, но пък е слънчево де.
Обектива предимно ще го ползвам в градски условия и за ежедневни нужди, няма да се снима видео, така че не го броя като плюс един такъв голям варио обектив.
Евентуално мислех и за Sigma 17-70 както ме посъветвахте по-горе, но пък с покупката на същата, не остават парички за нещо по-дълго.
И изобщо, понеже не съм имал допир с обектив различен от 50мм, нямам представа като дължина до колко е удачно да търся (т.е. използваемо в съвсем битови условия). В смисъл няма нужда да купувам, някой голям зуум, след като не използвам капацитета му.(като изключвам тук, светлосилата като фактор за покупка, понеже споменатите по-горе канони не са в тази графа.
Интересува ме кой диапазон най-често се ползва.
|
|