Автор: phil
Дата: 17-11-11 16:40
Май само тук може да се получи смислен отговор, защото за да не занимавам форума с това първо попрочетох навън...
Sorry за може би дреболията, тези апарати са за снимане, не за слушане, ама въпреки това:
Имам EP2 и се сдобих с много много нов EP1, който искам да подаря на сина ми за Коледа. Камерата работи перфектно, снимки чудесни. Но има нещо, което ме дразни и малко притесняава:
Между другото, качих на EP1 последния фърмуер 1.4 няма промяна.
Ако някой има EP1 и може да сравни с EP2 или EP3: Дали следното е нормално за ЕP1 и си има разлика с EP2 (EP3) , което допускам, или предвещава проблем и трябва да се проверява.
EP1 при изключване на камерата издава един скърцащ и стържещ звук от сензора. Независимо с обектив или не. Само при включена стабилизация. При изключена стабилизация обаче не.
EP2 – този звук при изключване (при включена стабилизация!) е също малко по-различен и по силен, отколкото при изключена, но не скърца и не стърже като при EP1. (Ама това “скърцане” при EP1 не е кой знае колко страшно, да не заблудя някого.)
Доколкото знам, всичко около сензора, стабилизацията, затвора и пр. е еднакво при EP1 И EP2.
Попрочетох навън, даже и в dpreview форума питат и се споменава за това при EP1, отговора е „инициализиране на сензора, ако стабилизацията е включена“. ОК, ясно, ама колко трябва да скърца и не е ли от един момент нататък някакъв проблем? И става въпрос само за EP1, не се споменава как е при другите. Накратко: ЕP2 и EP3 също инициализират сензора при изключване на камерата при включена стабилизация, ама много по тихо и без скърцане.
Може ли някой да провери (при тишина наоколо) какво се чува при изключване на камерата при EP1 и EP2(EP3) - АМА при включена стабилизация - и има ли разлика? Дали има обектив е без значение, шума за който говоря е по-силен от този на focus reset на който и да е обектив.
Много благодаря предварително!!!
|
|