Автор: Jankoff
Дата: 23-10-11 12:01
Хе-хе, радвам се, че темата се посреща добре. Явно все още има интерес към снимките на хартия (у мен не), но сигурно никой няма да възрази, ако се каже, че днес има големи технически възможности за гледане на снимки и че големият телевизор е основна сред тях.
Да, вероятно има някакъв проблем с това, че няма къде да си гледаме 10-16-20-мегапикселовите снимки, но не мога да се съглася с крайното твърдение, че 50 или повече инча не вършат работа, защото са само 1080p. Големината има значение според мен, повтарям, че от 2 метра пиксел не се вижда на 50 инча 1080p, въздействието е огромно, да не кажа потресаващо. Кога би било въможно на хартия да гледаш снимките си 50 инча? Никога на практика! Дори да направиш ипотека на жилището си, за да си направиш 50 инча снимки на хартия, как се поставя на бюро или стена такава снимка и как се премества и замества с друга, а? А на екрана можеш да сменяш за секунда. Освен това мултимедийният плейър предлага и много ефекти като специални преходи, зумиране и т.н.
На въпроса на crownmaker. Нямам никакъв опит с мултимедийни плейъри освен с моя собствен - Asus O!Play HD2 . Много съм доволен! Преди гледах снимките и клипчетата главно на монитори до 26-инча (нормално се вижда, но на плазмата е мноооооого по-голям кеф) и инцидентно чрез SD-card slot-а на телевизора. Но явно вградените в телевизорите плейъри са играчки в сравнение с мултимедийните плейъри, особено при HD клипчета - при SD slot-а има трептене, накъсване .... (леко, ама все пак ....) Иначе на Asus O!Play HD2 каквото и да му подхвърлиш, го взема и го изяжда - има си всякакви формати, кодеци-модеци и пр. (Е, не познава умрелия формат HD DVD, жалко ). В setup-а има най-горна опция 1080p 60Hz. Като се сложи на нея, снимките са перфектни (няма и помен от трептене), видеоклипчетата стават убийци! Не съм предполагал колко хубаво могат да се възпроизвеждат - дори в самите камери, на които са направени, не вървят така добре. Моля да се има предвид, че говоря за плазма от висок клас. Не мога да знам какъв би бил резултатът на по-нисък клас плазма или на LCD-TV.
Накратко: започнах да оценявам много по-високо продукция дори от стари сапунерки, за DSLR да не говорим, също и от различни HD камери - имам клипове от поне 5-6 камери, страхотно вървят всичките!
Преди да се купи мултимедиен плейър обаче, трябва според мен непременно да се изчтетат вниматално съответни ревюта - да се види какво отделните уреди не могат или не правят добре и т.н. Ревюта в Мрежата има много. На мен много ми харесват ревютата в сайтовете trustedreviews и techradar, има и други добри, разбира се.
Edit - добавка заради текущо съобщение. Да, разбира се, изложбите с огромни снимки са много хубаво нещо. Но кой и как може да си го позволи вкъщи, а? Друго, важно. На изложба виждаш 50 снимки ..., нека да са 100. Вкъщи, легнал на дивана, виждаш хиляди ...
Публикацията е редактирана (23-10-11 12:08)
|
|