Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Погребален фотограф
Автор: nomadsl   
Дата:   14-10-11 10:56

Замислям се, защо този фотографски жанр е така неглижиран. Толкова визитки "Сватбен фотограф" съм получил, а ни една "Погребален". Млад ли съм още?

А не е да няма бизнес перспективи. Една сватба примерно, обвързва двама души едновременно, докато кончината е, както се казва, поединично. Тоест два пъти повече клиенти.

Отделно паметните плочи почти винаги са с портрет, което е отделна работа извън събитието. Има възможност за екипна работа - грим, костюм и т. н.

Не виждам пречки и за разнообразни търговски практики - предварително закупуване на ваучер, отстъпки за обем и др.

В края на краищата нали краят е апотеоз на началото?

В други случаи фотографията е демонстрирала неимоверен интерес към смъртта, но само към тази с насилствен произход - катаклизми, войни, тероризъм, глад, бедствия, престъпност. Защо това бягство от естественият и мирен завършек? Да оставим бизнеса - и в изкуството е май така.

Re: Погребален фотограф
Автор: pumabg   
Дата:   14-10-11 11:04

Пробвай да разговаряш с мангалите, които държат тоя бизнес в България ... Може да се получи интересна дискусия ...

Автор: hemilio   
Дата:   14-10-11 11:15

Едва ли някой иска да има спомен от тези събития!
Автор: navy   
Дата:   14-10-11 11:16

НОМАДЕ, я ми обрисувай една примерна арт фотосесия с мъртвеца [smilie7]
Автор: navy   
Дата:   14-10-11 11:17

... за траш дъ дрес да не говорим [smilie7]
Автор: jekopj   
Дата:   14-10-11 11:24

Не вярвам да има много желаещи за такъв вид фотографии.Близките на починалите искат да си ги спомнят живи.

В съдебната фотография може и да е по-иначе.

Автор: pero   
Дата:   14-10-11 11:33

Познавам двама-трима, на които бих им подарил ваучер :-)
Автор: tziko   
Дата:   14-10-11 11:37

Гледал съм снимки(много стари) от такива събития - не са приятни.
Едно време е било нормално да се правят такива снимки, в наши дни - по-скоро не.
Автор: мара   
Дата:   14-10-11 12:12

[smilie5] неразбран ще си останеш...дет има една приказка в артЪ средите - и да се изходиш на масата - пак няма да та разберат![smilie18]
Автор: rorus   
Дата:   14-10-11 12:14

Първо да кажа, че съм напълно сериозен без никаква доза цинизъм. Очаквам същото и от другите участници.

В идеята има голям потенциал. Събитието има огромна документална стойност. Събират се хора, които може би никога не биха се събрали заедно друг път. А и това е една последна оценка на един живот – кой и колко са дошли да те изпратят е някакво мерило за твоята значимост. Да, за теб вече няма значение, но за всички останали и особено за твоите деца и роднини има голямо такова. Това е събитие в което всеки поглежда навътре към себе и често прави анализ на досегашния си живот, оценки и планове. Смятам, че да имаш фотографии от такъв момент е важно и ценно.

В този тип фотография може да има (и има) арт творби!

Автор: uri64   
Дата:   14-10-11 12:22

Е, такава тема нямаше в тоя форум [smilie10]
Налагало ми се е да участвам в подобно "мероприятие" от страната на най близките. Мога да ви уверя, че мисълта за погребален фотограф би била не последното нещо, което би ми минало през главата, ами много-много места след последното. [smilie2]
Автор: klez   
Дата:   14-10-11 12:35

И аз не мисля, че ще пожънеш успех... Наистина на близките хора които трябва да се грижат за това неприятно мероприятие най малко им е до фотограф или искат да се сещат точно за този момент.
Виждал съм заснети подобни събития но на същества от Ромски произход. Бяха снимали погребението на детето си - груба работа...
Автор: jekopj   
Дата:   14-10-11 12:40

Гледал съм фотографии от погребението на цар Борис трети.През м.Август1943г са били поместени във всички тогавашни ежедневници.Много снимки и много скърбящи изпращачи на това значимо събитие.

Колкото и нелеп да е аналога,в днешно време /с малки изключения/ най-много са изпращачите при мутренските погребения.Лесно се познават по това,че снимките са забранени при все,че там са "бизнесмен" до "бизнесмен" и нямат проблем с хонорара на няколко фотографи.Защо ли?

Автор: ilcoin   
Дата:   14-10-11 12:43

Ключа за палатката е ПОВОДЪТ, за който са се събрали хората. А повода е неприятен.

Я си представи, че почине сестра ти, или майка ти и цялата рода се събере да се снима по случая. И после как ще я погледнеш тази снимка? Майка ти гушнала букета, пък внуците ухилени до нея да "видят зайчето в апарата". Грозна история [smilie23]

Сега, ако майка ти е английската кралица, повода за тебе може и да е радостен. Но в повечето случаи се касае за близък човек и е мъчително изживяване за всички, за които той е бил близък.
Автор: rhyan   
Дата:   14-10-11 12:52

Мноо петъчна тема. Според мен успех у ФФ е гарантиран за снимащите в предложената категория. То ше е ч/б, то ше е винетиране, то ше са сълзи и ридания, размазан грим и лична драма, при това 100% неподправени.
А не кат' сополивите циганета дето гледат нагоре в обектива...

Номаде, готина провокацийка. В интерес на истината пътници има за всеки влак. Ох, пътници в тази тема нещо не ми върви мноо...
Автор: AlexHD   
Дата:   14-10-11 12:53

Що за глупава идеяЧ
Автор: мара   
Дата:   14-10-11 13:03

номада е кат гай петроний в тоя форум [smilie18]
Автор: e.stanev   
Дата:   14-10-11 13:13

[smilie11] Wtf, have you lost your mind?
Автор: J0R0   
Дата:   14-10-11 13:15

Има, има.
Снимка от погребението на Георги Илиев (не съм сигурен, може и да е на някой друг от бандата) е на първо или второ място в конкурса на Канон за 2006.
Снимка от моргата с мъртвия Луканов обиколи първите страници на всекидневниците.
Ама си трябва голям опит и майсторлък за тоя тип снимки.
Малко са все още фотографите, които могат да покрият високите изисквания за такъв тип фотография.
Автор: rorus   
Дата:   14-10-11 13:21

Аз лично имам снимка от погребението на дядо ми, и въобще не съжалявам за това. Кой и как я е направил не знам.

Смърта е част от живота на хората и е по-добре да знаем и мислим за нея, а не да я избягваме - тя така или иначе ще дойде. Защото според мен това ни прави по-добри и ни помага да живеем пълноценно и то днес.

Тук обаче подходът към снимането и контакта със участниците трябва да бъде съвсем различен.
Автор: Gruyu   
Дата:   14-10-11 13:26

оформя се още един раздел явно
Автор: zhbuts   
Дата:   14-10-11 13:28

Жоро, прав си. Това не е работа за всеки. Може би да се организира факултативен курс към специалността, дето се занимава с фотографията (не я знам как се казва) в НБУ, СУ и прочие?

[smilie18] [smilie18]
Автор: klez   
Дата:   14-10-11 13:28

Абе цялата ти идея е леко фрийки...
Да се чудиш как да изкараш някой лев от мъката на хората. Не че погребалните агенции не го правят, но без тях няма как да се мине.
Също това, че на паметните плочи има снимки... ползват се снимки за документи докато човека е бил жив, а не да ходиш да му отваряш очите и да го гримираш да изглежда като жив и така да го снимаш. Щото както си го написал изглежда точно така.
Автор: ando   
Дата:   14-10-11 14:14

Преди има - няма година получих запитване дали ще снимам едно погребение. Искаха видеозаснемане на погребението. Запитването беше от най-близките на починал, които живеят в чужбина и не могат да присъстват на погребението. Аз отказах. Не мога да си представя как ще се изправя пред опечалените и ще забия камера в лицата им... не си е работа това нещо.[smilie8]
Автор: arakinixon-cie   
Дата:   14-10-11 14:50

http://www.elizabethheyert.com/projects/the-travelers/
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Тази тема е затворена