Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Съвет.Избор на лентово тяло за подарък
Автор: turntablism   
Дата:   27-08-11 19:00

Здравейте колеги съфорумци. Имам питане към вас, защото изборът ми може да се окаже важен и не бих искал да е грешен [smilie5]. Приятелката ми откри у тях си лентовият зенит на баща си и щете ли много и хареса да снима на лента. Тръпката беше голяма по нейните описания. Тя обича да снима принципно. Особено след сегашното откритие мисля, че ще продължи да си експериментира на лента с удоволствие. Но този зенит нито светломер има нито нищо а и е доста стар, може някоя осветена лента да и прецака мерака. Та аз реших да и направя подарък като и купя някакво по надеждно апаратче, на което да се порадва. Не съм много сигурен какво да и взема понеже ме е страх да не и убия желанието като взема нещо много модерно и автоматично. Представете си да си намерите вкъщи някакъв зенит и да искате да снимате с него и после ви предложат някакъв апарат с много по големи възможности и ви убият тръпката от мъките, които предоставя руската техника. Та все пак тялото което ще взема бих искал да и остави място за мислене преди да снима, да се заиграе със светлина скорости и т.н. да не я откаже от снимането и да я надъха още повече. Знам че то е вложено в нея и ако тя иска ще продължи, но все пак мисля, че и апарата има някакво значение дали ще я мотивира или демотивира, поне в началото. Аз се насочих към някаква минолта (х300 , х370, х700 ). Чувал съм хубаив думи за тези тела. Не знам какви конкретни разлики има между моделите, които изброих. Бюджетът ми е около 100 лева. Надявам се някой от вас наистина да е разбрал какво ми е точно питането. Също да отбележа, че искам да и взема тяло, защото тя няма възможност да донесе своя зенит тук ( започва учебната година, и той ще си седи във витринката у тях). Разбира се мога пак да и взема зенит ?! но не ми се струва много разумно. Благодаря на всички за отговорите, мненията, критиката, спама... Предложете нещо [beer] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет.Избор на лентово тяло за подарък
Автор: digitalgab   
Дата:   27-08-11 19:22

Още 30 лева и от мене отличен Canon EOS 1000FN+EF35-105.

Дата:   27-08-11 20:54

Мерси за предложението. Като събера още малко мнения ще взема решение :)

Автор: georgioiv   
Дата:   27-08-11 21:00

предложението е добро [smilie24]

Автор: ludiakolio   
Дата:   27-08-11 21:03

Минолта[smilie24] .Имам една позната ,която има чисто нов High End - Лентов на Минолта ,последния им лентов флагман преди разпродажби и фалити там ,доколкото знам не е излизал от кутията никога както го е купила и не е щракал.Пиши ако те интересува ,ама за 100 кинта трудна работа.[smile] [shtrak]

Автор: nsirakov   
Дата:   27-08-11 21:41

аз съм фен на това :)

текст

Автор: Jim__Beam   
Дата:   27-08-11 21:54

... Аз пък си купих този ..... ученическата ми мечта ... [cool] [cool] [cool]

Дата:   27-08-11 21:57

Трудна работа не значи невъзможна предполагам. Ами нещо, което се вписва в бюджета ще е екстра, а хай едн не знам дали е много нужно. Многото електроники по апарата дали няма да откажат любителя който се е докоснал до лентовата фотография след толкова снимане със сапунери ...

Дата:   27-08-11 22:01

а този т90 колко струва ?

Автор: Jim__Beam   
Дата:   27-08-11 22:10

.. Т90 струва толкова , колкото го намериш .... [smilie7] [smilie7]

Мене ми се върза тялото 150 кинта ..... мерак с пари се гАси .... [smilie3] [smilie3]

... вече си има и ФД обективче - 50:1.8 .... [cool] [cool]

Остава само да се пробва от тук натам ... [shtrak] [shtrak]

Дата:   27-08-11 22:12

ах .. този пуст студентски бюджет. То не е казано, че като се купи едно тяло и ще е цял живот. Може за напред да си позволя по скъпичко... За сега това е с парите. А в базара имаше една яка офертичка за минолта х300с с обективче 28 105 май беше .. дали бива?

Автор: ilcoin   
Дата:   28-08-11 11:05

Аз също съм голям фен на класическите тела. Така че в тази посока бих си позволил да ти препоръчам някои неща.

Това, което горе ти го предлагат не са класически, а са автофокусни пластмасови тела, които нямат нищо общо с това което искаш и с това, на което евентуално би се зарадвала твоята приятелка. Разликата със съвременните дигиталки е единствено, че тия са с лента и нямат телевизори отзад.

От нещата в базара бих ти препоръчал това. Също така тук и тук.

Това са страхотни тела, едното е на М42, другите са на Пентакс байонет. С един преходник на М42 и работата си идва на мястото. Пентакс са 100% съвместими със всички стари руски, германски и японски обективи на резба, което ги прави чудесно бюджетно решение. Аз самия доста време снимах с такива тела и продължавам да го правя и да се кефя на лентата.

Минолта ръчнофокусните стъкла са уникални, но трудно се намират и са доста скъпи. Иначе и на мене ми е мечта едно Minolta SR-T 101 тяло и няколко Роккор обектива ама ...

Само още едно уточнение, някои от тия старите тела работят не с 1,5 а с 1,35 волта батерии. Такива са батериите за слухов апарат, продават се по специализираните магазини.
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   28-08-11 11:44

Revueflex SCI, класическо тяло:
За него:
RevueFLEX SCI - отличная машина, full Metal, веерный ламельный затвор. (Япония-Германия). По сути это Chinon LED PROMaster, только для немецкого рынка.

Това от тук:
http://club.foto.ru/forum/11/249635

където обсъждат същия въпрос.

Автор: batonga   
Дата:   28-08-11 12:33

Още един глас за Минолта [smilie24] Ако говорим за апаратче с ръчни настройки - SRT 101 или подобен не са скъпи, може и нещо от Х серията, има хубави оферти в базара от време на времe. А са култови моделчета. Има и мегдан откъм обективи... С един 58/1.2 примерно, макар че с него вдигнах бюджета току що поне двойно [smile] но има и евтини стъкълца MC/MD. Иначе автофокусните (от модела Минолта 7000 нататък) са си вече като дигиталки снимащи на лента, всичко сами правят и са на алфа байонет... Модерна работа. Успех [shtrak]

Дата:   28-08-11 12:52

Много благодаря за мненията. Всичко е от ползва. От казаното до сега мога да кажа, че наистина търся класическо тяло. Пентаксът в един от по горните линкове ( SUPER A ) ми се стори някак си ... как се казва, легна ми на сърцето като го видях. Изглежда много здрава машинка + това има и гръб и мотор. Само още някой леф ако събера може би ще взема него с някой от посочените обективи- 28-80 примерно, като за начало и един преходник м42, да ползва и моите няколко обектива на м42. Даже може би за в начало няма нужда и от 28-80. Мерси за хубавата оферта. [beer] супер сте колеги :)

Автор: ilcoin   
Дата:   28-08-11 13:33

SUPER A е супер-машина откъдето и да го гледаш [smilie5]

Р30 също е готино апаратче, а и на почти същата цена идва с обектив.

Дата:   28-08-11 15:19

Всъщност, за парите си от това по хубаво няма:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=146252&t=146252&phorum_uriauth=

И ръчен режим има, за тези които искат да се учат.

Автор: nikel   
Дата:   28-08-11 16:22

Имам 2 минолтенски механични тела (с батерия само за светломера) srT 101b и srT 303. Първото е като ново, много подходящо за подарък. Жалко само че продадох обективите... Иначе имам и 1 Minolta XD 7, но тя работи с батерии (както и X-300, X-370, X-700), а това е голям недостатък при отрицателни температури. Казвам го от собствен опит, затова и взех механичните тела и едното ще си го оставя.
Може да видиш снимки тук:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=50186

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   28-08-11 18:14

Ако имаш минолтенски стъкла - мога да разменя една 505si за 6-пак хубава бира!
Смених системата и нямам обективи за него и сега само събира прах... :)

драсни на лично, ако те устройва!

Автор: smk_k   
Дата:   29-08-11 13:11

Имаш Л.С.[smile]

Дата:   29-08-11 13:23

Отговорих! :)

Автор: hose   
Дата:   29-08-11 14:03

защо не отидете на графа при трейман, там има стари неща, и виж тя самата към какво ще се насочи
във фотото на здравко срещу виас също мисля има стара техника
както и на иван асен при деков
[shtrak]

Публикацията е редактирана (29-08-11 14:04)

Дата:   29-08-11 14:07

То техника бол! Но като не знам каква да избера, получих някакви готини оферти ама все се чудя кое ще и допадне, пък искам да е изненада. НЯма угодия ей .. [smilie18]

Автор: Ivom   
Дата:   29-08-11 16:08

Имам Минолта Х300 и мога само хубави неща да кажа за нея - леко и компактно тяло, солидна изработка, всички режими които биха ти потрябвали, усещане за класически фотоапарат без проблемите на Зенит и сие. С две думи, апарат който не ти пречи да снимаш [smilie24]

Дата:   29-08-11 16:10

Мерси за мнението Ивом. И аз на времето бях пощракал малко с х300 и х370 и бях останал с приятни впечатления. Затова споменах първо тези модели в първия си пост. [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »