Автор: tzl
Дата: 25-08-11 10:07
Да, зная колко струват и с какво качество са. Всъщност не са "дискове", а са файлове за download, общо няколко десетки гигабайта (т.е. 18+ часа информация).
Ако нямаше проблем да се пуска безплатно low-res версията, щяха да я пуснат да се гледа и след това безплатно. Те пускат на живо семинара, после и пускат повторение. Смисълът от целия семинар е _информацията_, а не това дали е HD качество или не. Видели сме много ценна информация (например behind the scenes), заснета с телефон и това не е пречило да научим нещо ново. По същия начин и тук — информацията си е информация. Ако ти отидеш на таккъв семинар и поискаш да го запишеш с твоя камера, любителска, без да е HD формат и искаш да го пуснеш на торент, смяташ ли, че ще ти стиснат ръката и ще ти платят хостинга да го качиш директно като файлове на техни сървъри?
Отиди на някой от семинарите, които организират колегите тук и го заснеми с любителска камера и го качи някъде и после пусни линк тук и виж реакцията и после им кажи, че ти не пускаш HD и не виждаш проблем с това. Не мисля, че колегите-организатори, ще те поощрят, тъй като те си изкарват хляба с тези семинари. Те им служат да си плащат сметките и да си изхранват семействата. Колкото дойдат на семинара и си платят, толкова ще бъдат приходите, от които ще имат средства да ядат. А това да пусне някой видео на семинара, че не било HD надали ще пречи на тези, които не искат да си платят за знанията. Те ще предпочетат безплатната low-res версия, тъй като на нея може да се види всичко, което е необходимо.
С това не смятам да те разубеждавам от мнението ти, тъй като убежденията на човек трудно се променят, но казвам това, което е същността на един такъв семинар.
Аз лично съм си купувал някои от тези семинари, които съм сметнал за добре и за които съм имал пари. Други само съм гледал без да купувам. Трети не съм ги гледал или съм нямал възможност да ги гледам. Правя това, защото знам какво струва всичко това, което е за един семинар и заради това, че знам как се изхранва семейство с много труд.
Но пак да кажа, ти си знаеш. Няма смисъл да отговориш, че това е мое мнение, а че 99% от хората не мислят така. Все пак това наистина е мое мнение и няма нищо лошо в това да го споделя.
Надявам се идният семинар да даде интересна информация. Не съм сигурен дали ще мога да го гледам, тъй като имам непредвидени ангажименти по това време.
|
|