Автор: d_ave
Дата: 16-08-11 15:22
като снимащ с 50Д ще кажа за още няколко, които винаги биха ме отказали от трицифрено тяло на Канон. 50д има междинни стойности на исо-то, 550д - не. демек, от 400 исо скачаш на 800, ж 50д имаш 500, 640 и тогава 800.
в 50д имаш възможност да настройваш баланс на бялото по келвин - това определено ще ти е доста полезно за снимане при осветление, идващо от лампа с жична крушка, тъй като автоматичния бял баланс или tungsten настройката за бял баланс при такова осветление дава 3200К, а реално е около 2800К - иначе казано, под осветление от жична крушка очаквай жълти/оранжеви снимки с 550д, освен ако не снимаш RAW и не коригираш след това.
при 50д имаш много по-добра ергономия - аз лично до такава степен съм свикнал с врътката под палеца, че като взема на колегата 500д-то не мога да се оправя по менютата да си сменя исо-то или да задам компенсация! имай предвид, че за снимане на бързи обекти както искаш да снимаш състезания възможността за по-бърза смяна на настройките винаги е за предпочитане.
за металното тяло на 50д пред пластмасата на 550д мисля няма смисъл да говорим:)
друго, което са ти обърнали внимание - кадрите в секунда - 6.3 за 50д пред 3.5 за 550д - определено 6.3 кадъра ще ти влязат в употреба при състезанията.
има и още, тези неща са на 1 поглед.
|
|