Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ........Метеоритен поток- въпрос........
Автор: nelvis   
Дата:   12-08-11 04:21

Някой знае ли кога е пикът на този метеоритен поток, че излизах тази вечер и си беше само за чист въздух. Някакви подробности за посоката и часа?Доколкото разбрах до събота има някакъв шанс да се хване нещо.............[smilie11] [shtrak]

Re: ........Метеоритен поток- въпрос........
Автор: nsirakov   
Дата:   12-08-11 08:05

петък срещу събота и събота срещу неделя... ама щансът е малък... има пълнолуние, което ще скрие 80% от метеоритите...
Автор: Lalinda   
Дата:   12-08-11 11:20

Всяка година всеки метеоритен поток се наблюдава по едно и също време...

Невероятно, но факт! Но за тези, които са учили география в трети клас, е разбираемо.

Зависи за кой метеоритен поток питаш...

Автор: asahi   
Дата:   12-08-11 11:26

За Персеидите иде реч. В трети клас не се учи география, но във физиката за 8-ми клас се учи малко астрономия и нещата се изясняват. Детенце в трети клас в общия случай не може да схване сложността на взаимното движение на небесните тела и съответно образователната система не си поставя такива цели. Генийчетата са друг въпрос.
Автор: Славов   
Дата:   12-08-11 11:28

е то има още 2 теми по въпроса, ама потънаха, то най-лесно да се пуска нова тема ....
Автор: Todd   
Дата:   12-08-11 11:43

Ако не видите метеорити в небето по улиците има достатъчно неуправляеми !!!!

Автор: CTEHATA   
Дата:   12-08-11 14:19

Радианта е в Персей. Чисто практически е по-добре да се съобразиш с Луната.
Легни така, че да не виждаш Луната. Ако смяташ да наблюдаваш по-дълго, помисли за позиция, при която си сигурен, че тя няма да влезе в полезрението ти твърде скоро.
Опитай да лежиш по-дълго, прояви търпение. В началото може да не видиш много. На колкото по-тъмно място си, толкова по-добре.
Не използвай никакви по-ярки светлини. Ако пушиш, пали със затворени очи.
Извън града за около половин час очите ти ще са максимално привикнали. Естествено ще виждаш "падащи звезди" и доста преди да си привикнал.
В голям град за 10 минути стигаш максималната чувствителност, която можеш да постигнеш.
Ако светнеш нещо по-ярко - привикването практически започва наново.

П.П. По-ярки=всичко освен слабо фенерче увито в червен изолирбанд. Дисплея на телефона със сигурност е твърде ярък.

Публикацията е редактирана (12-08-11 14:20)
Автор: nelvis   
Дата:   12-08-11 17:16

Абе, сладури , не ви ли омръзна да се правите на умници....Просто исках да знам, кога е максимума и това е всичко...През нощта излязох и видях, че не е супа топчета - за около половин час мернах само 3-4 и те оставиха изключително слаби следи. А Луната около 4 -5 часа е толкова ниско, че изобщо не пречи- потокът се наблюдава в зоната на Касиопея- за 4- 4,30 ч. става дума....Не знам, докога идиотизма тук ще пречи на какъвто и да било диалог....Вече 4 пъти си трия снимките и аха-аха да подбера стадото- нали съм от село ,а вие от Голямото село! Така ми е писнало от вас, но все отлагам, защо ли?!...Повечето от вас името си не могат да напишат без грешки....Айде ,бай......
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена