Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с D5000
Автор: Roshiiii   
Дата:   10-08-11 18:50

Здравейте!
Преди месец си купих Nikon D5000 от ebay. В процес на опознаване на техниката разбрах(предполагам),че има проблем [smilie2] :
а именно,когато снима в серия първите четири кадъра ги прави с еднаква честота и след това почва през доста по голям интервал от време.
Не ми се струва нормално?
Друго което ме притеснява е,след като направя няколко снимки по някога отказва да щракне затвора издава звук за завършено фокусиране и след като натисна втората половина на спусъка не щраква.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели как го е разрешил???
Благодаря предварително.

Re: Проблем с D5000
Автор: mravunko   
Дата:   10-08-11 18:55

Буфера ти се пълни и затова не можеш да да снимаш повече в серия. Трябва да опознаеш още малко апарата :)

Втория ти проблем е същия като първия, нямаш свободно място в буфера и не можеш да направиш снимка.

Решението е да снимаш по-малко или да сложиш по-бърза карта или да снимаш в JPEG, така апарата ще пише по-малко по картата.

Публикацията е редактирана (10-08-11 18:57)
Автор: dpurple   
Дата:   10-08-11 18:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   10-08-11 20:20

При нас има два апарата като твоя, проблеми със забавяне при серийни снимки няма, също и втория проблем го няма.
Може да е картата, зависи от скоростта, нашите са 10 клас.

Публикацията е редактирана (10-08-11 20:24)
Автор: Nikoneff   
Дата:   10-08-11 20:23

На първият въпрос са ти отговорили защо е така. Ще добавя само, че ако често ще снимаш в серия, картата трябва да е минимум 6 клас. Аз снимам серии по около 20 кадъра с карта 10 клас в row и нямам проблеми. По вторият въпрос както го описваш - причината е, че апарата не може да фокусира и затова не прави снимка. Случаите при които AF не се справя са единични и са описани в менюела. Иначе като цяло апарата е железен и не прави проблеми.
Автор: mravunko   
Дата:   10-08-11 20:30

Nikoneff написа:

> По вторият въпрос както го описваш
> - причината е, че апарата не може да фокусира и затова не прави
> снимка. Случаите при които AF не се справя са единични и са
> описани в менюела. Иначе като цяло апарата е железен и не прави
> проблеми.

> Друго което ме притеснява е,след като направя няколко снимки по
> някога отказва да щракне затвора издава звук за завършено фокусиране
> и след като натисна втората половина на спусъка не щраква.

Щом издава звук => има фокус
значи проблема е същия :)

Когато се появи отново проблема задръж наполовина спусъка и виж във визьора на мястото на оставащите кадри какво ще ти изпише, да не е случайно r00...
Автор: pefoto01   
Дата:   10-08-11 23:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: dfxos   
Дата:   11-08-11 00:56

Няма такъв филм да не може да снима, пробвай на ръчен фокус и виж дали е така! Това е само от авто фокуса, когато откаже да фокусира, демек като му натиснеш докрая спусъка и не снима [smilie21]
Автор: delivero   
Дата:   11-08-11 13:31

аз едно време имах КАНОН 300Д прави 4 кадъра в серия И НЕ СНИМА ПОВЕЧЕ трябва да му се пусне бутончето да се почака пушиш по цигарка да си опразни буферчето и пак снима хехехехехехехехеееее.

тамааанннн се наточа на некоя абитуриентка и на нъцки не снима ама що да го правиш това е положението

има решение на проблема ти. закъцваш това Д5000 що като е никон и вземаш едно никонче Д3С натискаш кощчето и картечницата започва това е то.

синджиро иде козата я нема. [cool]
Автор: hemilio   
Дата:   11-08-11 14:22

мда,сложи бърза карта и си ти![beer]
Автор: Roshiiii   
Дата:   11-08-11 22:54

Благодаря много![beer] [beer] [beer]
Ясно от sd-то е.Клас 10 ли е най високия,и неква марка горе долу да ме насочите?Съжалявам за глупавите въпроси но видно е,съвсем бос съм.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена