Автор: jeremiah
Дата: 12-06-11 11:07
Скромното ми мнение на любител е, че един любител може да се обзаведе с хубав апарат за тия пари (простете за тавталогията). Нека не се нахвърляме на свръхсложни неща и на марки. За тези пари може да се вpеме един Пентакс К100D или K200D. Тази система, според мене предлага големи плюсове, като ниски цени на аксесоари, консумативи и прочее, ниска претенциозност, не е претоварена с функции и т.н. Благодарение на повърждението на фокуса, което е в тялото, може да ползва евтини ръчнофокусни обективи за лентови тела,от времето, когато японските неща се правеха все още в Япония. Щом авторът на питането е турист и пътува, имаме още един голям плюс на начина на захранване - гореспоменатите като пример два модела ползват обикновени АА батерии, а не скъпи литиево-йонни. Един компрлект Санио Енелуп излиза 20 лв, а държи много. Едно зарядно за 60 лв. от Павилиона, с възможност да се включва в автомобилна запалка, и човек е свободен и независим като птичка в небето. Освен това този вид батерии и позволява пълна взаимозаменяемост (нещо, с което литиево-йонните не могат да се похвалят). Бидейки също турист, съм си подбрал техниката така, че с едни и същи батерии ми работят фотоапаратът,светкавиците, фенерчета, радиостанциите, GPS-ът и каквото се сети човек. Винаги мога да взема от едното и за захраня другото.
Дано съм бил полезен,колега AlexHD!!! Дано дам съм бил полезен. Усхех и в намирането, и в снимането!
|
|