Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Към какъв DSLR да се насоча за 600лв
Автор: AlexHD   
Дата:   12-06-11 10:24

Естествено, всичко опира до парите. Втора употреба ще е, като се има предвид сумата, с която разполагам. Аматьор съм, но обичам да снимам, а и пътувам често.
Бях се насочил към Olympus E-450, но някакси не ми харесва да няма възможност да снима видео. Изобщо за тези пари може ли да се намери DSLR с видео клип?
Цената искам да включва тяло + обектив(и)

Мерси!

Отговори на това съобщение
 Re: Към какъв DSLR да се насоча за 600лв
Автор: simbon4o   
Дата:   12-06-11 10:37

ако клипа ти е задължителен - вдигни сумата или забрави за DSLR и си вземи една турбосапунера с видео и многофункционален обектив. Има варианти да пазариш от чужбинско но на тези пари само от щатите ще е на сметка и риска да си купиш развалено нещо нее малък. Е450 и въобще 4/3 системата са доста назад като възможности за тези пари. Парите не са малко за DSLR който прави хубави снимки, но за такъв с видео са доста малко!

Дата:   12-06-11 10:43

Добре, да речем, че забравим за видеото :)

Дата:   12-06-11 10:45

какво ще снимаш?

Дата:   12-06-11 10:51

Еми, нищо конкретно. Смисъл както казах съм аматьор. По планини ходя, до морето живея, коли обичам да снимам, събирания с приятели и т.н. Обичайните работи.

Автор: guesswho   
Дата:   12-06-11 10:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tvk75   
Дата:   12-06-11 10:58

ми погледни по магазините и в базара какво се предлага за твоята цена,то е ясно тогава

Автор: jeremiah   
Дата:   12-06-11 11:07

Скромното ми мнение на любител е, че един любител може да се обзаведе с хубав апарат за тия пари (простете за тавталогията). Нека не се нахвърляме на свръхсложни неща и на марки. За тези пари може да се вpеме един Пентакс К100D или K200D. Тази система, според мене предлага големи плюсове, като ниски цени на аксесоари, консумативи и прочее, ниска претенциозност, не е претоварена с функции и т.н. Благодарение на повърждението на фокуса, което е в тялото, може да ползва евтини ръчнофокусни обективи за лентови тела,от времето, когато японските неща се правеха все още в Япония. Щом авторът на питането е турист и пътува, имаме още един голям плюс на начина на захранване - гореспоменатите като пример два модела ползват обикновени АА батерии, а не скъпи литиево-йонни. Един компрлект Санио Енелуп излиза 20 лв, а държи много. Едно зарядно за 60 лв. от Павилиона, с възможност да се включва в автомобилна запалка, и човек е свободен и независим като птичка в небето. Освен това този вид батерии и позволява пълна взаимозаменяемост (нещо, с което литиево-йонните не могат да се похвалят). Бидейки също турист, съм си подбрал техниката така, че с едни и същи батерии ми работят фотоапаратът,светкавиците, фенерчета, радиостанциите, GPS-ът и каквото се сети човек. Винаги мога да взема от едното и за захраня другото.
Дано съм бил полезен,колега AlexHD!!! Дано дам съм бил полезен. Усхех и в намирането, и в снимането!

Автор: dikimee   
Дата:   12-06-11 11:11

За тия пари в базара се навърта E-PL1 комплект с обектив, чисто нов (но внесен от САЩ). И видео има и стабилизация (да, стабилизацията е нещо важно, който ти казва, че може без - или те лъже, или снима само от статив :Д ).
Лесно се започва работа с него и освен това има и допълнителни екстри, които няма да ти липсват, ако/когато научиш повече за фотографията и ти се прииска да ги имаш. [smilie24]

Дата:   12-06-11 11:15

Хм, комплекта се е продал (нищо изненадващо), тъй че ако решиш да вземеш тоя апарат:
E-PL1
Човека има и обектив, но просто продава на части. Пиши му и можеш да ги вземеш заедно.

Дата:   12-06-11 11:21

С почти всичко съм съгласен но не и с АА абтериите - те са тотален минус! Дори с бързо зарядно зареждането не пада под 3-4 часа а дори бавните Li-ion се пълнят за под 2 часа. По-тежки и обемни са от Li-ion, 80лв за батерии и зарядно е повече от цената на Li-ion допълнителна батерия. Всяка Li-ion батерия дава ток еднакво като е пълна и почти празна, и тока е по-силен който позволява по-бърз мотор за фокус най-малкото. С други думи Li-ion е за предпочитане.

Относно системата която да избереш - сега е момента да знаеш какво ще правиш после и какви обективи искаш, за да си направиш сметката. Тялото и китака не са система и няма да ти стигнат, понеже са със функционалност на сапунерка със 3х зуум. Писано е във форума множество пъти точно по твоя случай. Поразрови и прочети за марките.

Ако няма да снимаш портрети и други неща изискващи нещо повече от универсален обектив...DSLR-ът е безмислено мъкнене на раница.

Автор: kevi53   
Дата:   12-06-11 11:28

Това

напълно отговаря на изискванията ти - при това е чисто ново с европейска гаранция и последната обновена фирмуерна версия 3, с която може да се ползват много автофокусни обективи на Сони, освен пригодените за серията.[shtrak]

Дата:   12-06-11 11:39

безогледалките са още далеч от истината с много недоизмислени работи по тях и обективи няма много... не мисля че са добри за снимане на всичко. Примерно в планината с един универсален обектив коя безогледалка ще му препоръчате и колко струва щото ми се струва че такава няма за под 1000лв втора ръка. Отделно и странностите им, като на олимпус обективите дето са със странна резба за филтри и само олимпус ги правят още май и струват майка си и ... или то няма нужда от UV филтър на обективчето за 500лв, като се одраска миниатюрната челна леща ще си купим ново [smilie5], или ако реши че иска светкавица да си купи по-нататък на некса каква ще сложи като има само един смотан(къс и близо до обектива и реално ефекта е като от вградена светкавица) модел? Повечето нямат визьор... на слънце по усет ли ще фокусира и кадрира или ще си прави сянка с ръка на екранчето и с другата ръка ще държи стабилно апарата за да снима...?

Факт е че за тези пари няма да си купи всичко което му трябва, поне да помисли за после какво ще прави.

Публикацията е редактирана (12-06-11 11:41)

Автор: robertdemiro   
Дата:   12-06-11 11:47

Simbon4o,снимам с Пен и ползвам филтри на Хама :).

Автор: vladihg   
Дата:   12-06-11 11:56

Абе то е ясно че безогледалките ще издухат ДСЛРте, а някои го правят и в момента...[smilie18]

Дата:   12-06-11 12:25

И кой DSLR издухва? Същото нещо А55 ще го направи малко по-добре или който и да е DSLR със същата матрица и ще е хиляда пъти по-функционално тяло от това екранче с байонет.

НАМА не са много качествени филтри :), инфото ми може да е старо, понеже преди месеци проверявах нормално е производителите да се усетят и да почнат производство, сигурно ще има и хубави филтри ако вече няма.

Безогледалната технология за мен трябва да е като NX10 на самсунг - няма огледало, но има всичко останало. На сонитата ми харесва хибридния фокус, ако успеят да го направят безогледало да се фокусира и фазово и по контраст - ще убият рибата.

Некс става за забавляване в почивния ден когато не ми се мъкне раница с такъми и е далеч от истината за ергономия и удобство като цяло.

Панасоник и олимпус чак с последната си матрица направиха м4/3 системата смислена, предните шумяха на поразия на високо исо.

Истината е че нарочно не се прави добър апарат за малко пари, прави се един хубав и после се реже от него за да може на бедните да им е зле. Новите модели са с малки подобрения, нищо революционно. Номера е да се изстисква пазара до последно за пари.

МОЛЯ ДА НЕ СЕ ОТКЛАНЯМЕ ОТ ТЕМАТА - до 600лв!

Автор: tvk75   
Дата:   12-06-11 12:29

на Олимпус нито един от обективите не е със странна резба за филтри

симбончо как го измисли пак това

Дата:   12-06-11 12:39

simbon4o, в грешка сте за времето за зареждане, което дават хубавите съвременни зарядни устройства. Това по въпроса за "тоталния" (хе хе, как обичам гръмки думи) минус. Цените и достъпността (в смисъл на лесно намиране по магазините) въобще не подлежи на коментар. Но за тези неща авторът на темата има глава на раменете си де, той може да си прочете и проучи.
Успех в избора, колега AlexHD.(Сега се сещам, че може да Ви е от полза да драснете едно ЛС на agenttenev! Той продава нещо хубаво с хубав обектив. Наточил съм се (или бях се наточил) за обектива, ама в израз на алтруизъм се отказвам в твоя полза [smile] )!!

Автор: robertdemiro   
Дата:   12-06-11 12:39

Simbon4o,също така ползвам Hoya i Tiffen,които са купени преди година и половина.

Автор: tonyf   
Дата:   12-06-11 13:18

AlexHD, ще останеш много разочарован, ако разчиташ на ДСЛР-а за качествено видео. Всички шумове от чегъртания на техниката доминират и дразнят много. За хубав звук на видеото ще ти трябва външен стерео микрофон, съответно дслр, който има извод за такъв.

Ако се спреш на безогледалка, гледай да е такава с визьор, защото без визьор е пълна мъка на слънце и въобще при по-силна осветеност.

Автор: korff   
Дата:   12-06-11 13:19

simbon4o, като гледам какви ги говориш за Олито ( май такова чудо въобще не си виждал на живо ) Какво му е на Оли, какво значи стара технология . . . . Колегата е написал за какво ще го ползва, иди и виж въпросното Оли в магазина с китов обектив колко е като размери . . . Добре, че се заговори за видео иначе досега да са се пробутали на колегата супер новите технологии на ЕОС 350 и ЕОС 400 . . . !
Успех в търсенете . . . [cool]

Дата:   12-06-11 13:38

Няма да кажа нищо ново [smilie5] :

Такива въпроси са обречени на липса на смислен отговор, защото хората които отговорят обикновено са дългогодишни притежатели на ДСЛР.
Съветите, които дават и критиките, които отправят, са почти винаги правилни и основателни, но никой не отчита факта, че въпросния питащ аматьор няма изобщо да забележи тези предимства/недостатъци. Тук там някой се опитва да каже "вземи турбосапунер", но мнението му бързо потъва.

Предупредих, че не казвам нищо ново [smilie25]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   12-06-11 13:43

За тези парички може да си мериш никон д5000, и за обектив поне още 150 лева.

Дата:   12-06-11 14:18

dikimee, ми той човекът си е написал, че иска да си вземе огледално-рефлексен апарат. Що го връщате на сапунекра, па макар и турбо [smilie25]
За тия пари, дето ги е приготвил, според мене има реална възможност да си изпълни желанието (повтарям се). Останалото си е въпрос на преценка. Информация има, НЕТ има ... Човекът слага на кантара и толкоз. Това го казвам от позицията на човек, който едва преди 2.5-3 г. се сдоби с дигитален огледалнорефлексен апарат за подобни пари. (И преди това, в рамките на година и нещо, смени няколко турбосапунера, със съответната загуба на пари и без удовлетворяващ резултат.)

Иначе, разбира се,нищо по лесно от "За тия пари иди се напий, за апарат не стигат", "Няма друг бог освен Канон/Никон, и аз съм Неговия пророк", "Има сто такива теми във форума вече, бунак, иди и чети"и т.н. . Че е лесно, лесно е, ама полза (според мене), няма.
Приятен ден на всички!

Автор: guesswho   
Дата:   12-06-11 15:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »