Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за помощ за ремонт на Lumix
Автор: thaliasodi   
Дата:   27-05-11 21:50

Здравейт форумци,може би сама съм си виновна но в официалния К:К сервиз ми твърдят че на моя люмикс му е дефектирала ccd матрицата,щяло да струва повече от нов апарат,тъй като не съм убедена да им вярвам ли защото те взимат пари за диагностиката,която бог знае дали правят и търся някой ако не сервиз, техник да разбира и да ми препоръчате да види моя lumix tz3-мн добър полупрофесионален го водят и не ми се иска на 4г е да го сменям с нов ако има друга опция за оправия?
В момента tz6 е най-евтин от серията и е 300 а най-новия модел 800
Все пак въпроса беше за препоръки за сервиз,дали реално тоя уж дефект е толкова неотстранимо скъп или познат ваш който да го види?[smilie2] [smilie11]
 Re: Моля за помощ за ремонт на Lumix
Автор: tyunkata   
Дата:   27-05-11 22:16

Ами ако наистина е дефектирала матрицата, може наистина да мислиш за нов апарат. Иначе май Panservice са официални сервизи за Панасоник фототехника, но не винаги има хубави отзиви за тях. преди година бях занесъл същия tz3 при тях. Sd картата беше станал на парчета вътре и се закклещи здраво. обявиха ми 70 лв. за диагностика. Взех си едни хубави отвертки за мини фжажи и за 3-4 часа труд си го разглобих почти целия, извадих всички парченца и си бачкаше.[smilie24]

Автор: d_ave   
Дата:   27-05-11 22:28

Можеш да питаш и Зентекс:

София Младост 1 бл 25 вх 3 тел 0888972776,zentex@abv.bg.

но ако наистина е дефектирала матрицата - кофата и нов. няма смисъл от ремонт на тези неща, пък и за 4 години вече си е изживял животеца, все пак е щракалка:)

и не по темата - това "полупрофесионален го водят" по-добре го забрави и не го казвай, че ще ти се позасмеят някъде ако попаднеш на по-разбиращи хора:)
Автор: asahi   
Дата:   27-05-11 23:09

Не ти препоръчвам да занимяваш Зентекс с това апаратче. Ако му напишеш горните работи и на него (онова за парите и диагностиката) определено ще го разсърдиш, както и всеки квалифициран сервизер.
Дата:   28-05-11 11:38

asahi [cool]
Автор: deyan_k   
Дата:   29-05-11 14:31

Имам Panasonic TZ-2 със същият дефект - матрицата. Прави вертикални линии на снимката. Повреди се няколко месеца след изтичане на двугодишната гаранция. Смяната на матрицата е работа за 5 минути, но незнам откъде да намеря. Единственият шанс е някой изтърван и потрошен механично апарат и от него да се вземе матрица.
Автор: Pavkata82   
Дата:   29-05-11 16:53

deyan_k
В голяма заблуда си,повечето апарати от този тип матрицата им е в пакет с обектива.
Т.е. всичко е в един блок сензор+стабилизация+обектив.
Такова нещо съм виждал разглобено и вътре са такива джвъчки,джаджи и дребни части че направо се чудя на техниците как им издържат нервите.
Ето например в по-долният линк можеш да си напазаруваш матрица с/у 110$ и като сложим транспорт до тук,работа на сервизния техник и той панасоника стана златен! [smilie5]
http://www.lunershop.com/high-quality-panasonic-dmc-tz3-ccd.html

По темата смяната на матрицата ще излезе прекалено скъпа,тя,дисплея и оптиката са най-скъпите части в апарата.
Вариант е да изнамериш някой потрошен със здрава матрица и да си платиш за смяната само,предвид колко е стар модела може да ти коства доста време.
С две думи поогледай новите модели, доста сносно моделче на добри пари
[beer]

Публикацията е редактирана (29-05-11 16:54)
Автор: mihajlov2   
Дата:   29-05-11 17:00

Изобщо не си струва разправията. Със сигурност ще излезе почти колкото нов апарат, да не кажа, че може ремонтът да е и по-скъп от нов апарат. Пример - преди две години носих един служебен Сони H5 или нещо подобно за ремонт - беше му изпаднал спусковият бутон, иначе всичко се работеше, дори и снимаше, ако натиснеш спусъка с клечка[smilie5] Та се оказа, че за да се смени бутонът на спусъка, трябваше да се смени основна платка на камерата, тъй като спусъкът е неразделна и несменяема отделно част от платката. И така - всичко струваше "само" 250 лева и то преди две години. Ако апаратът не беше служебен, никога не бих дал такива пари. За още малко и си купуваш нов. Та и при тебе е същото, а може би и по-скъпо.

Публикацията е редактирана (29-05-11 17:01)
Дата:   29-05-11 18:30

Pavkata82 не ме карай пак да смъквам задния капак с дисплея и да ти снимам матрицата, която се държи на 3 винта. Всъшност, ако погледнеш снимката на линка, който си дал ще видиш че матрицата си е отделно от обектива.
Работя в сервиз за офис техника (предимно принтери и копирни машини Kyocera и Canon). Преди 2-3 години ми донесоха изтърван апарат Canon Ixus и казаха, че никой не искал да им го приеме за ремонт и са го отписали. Казах им, че ще го погледна но не обещавам нищо. Оказа се счупен чоп на единия от сегментите на обектива и той не се движеше. Отрязах парче от карфица и с "побългаряването" апаратчето заработи. След известно време хората идваха за ремонт на друга техника и казаха, че апарата работи без проблеми.
Така, че колко е сложно дадено нещо, зависи единствено от собствените ти умения.
Например един автомонтьор сменя накладки за половин час, а на мен може би ще ми отнеме поне 2.
А дали си струва ремонта на Lumix-a? Ако човек може да си го направи сам и си намери повреден апарат със здрава матрица за 20-30лв, то ДА - струва си.

Ако на някой му е интересно ето линк към service manual за Lumix TZ2 и TZ3:
http://tsn.pasc.panasonic.com/viewing/ALL/DMC-TZ3P/SVC/DSC0703019CE_PRINTB/DSC0703019CE.pdf

Публикацията е редактирана (29-05-11 18:43)
Дата:   30-05-11 17:54

deyan_k [cool]

Аз по твоята схема и инструкции изкарах горепосочените парчета от моя ТЗ3. Но цената ще е ниска само и само ако познат, някой лаик-любител на джаджи или самият ти се заеме да го прави, а в официалните сервизи ще обяват доста висока сума, няма начин.
Дата:   30-05-11 18:24

Със радост бих ремонтирал твоя или който и да е друг TZ2/TZ3 срещу една бира, ако си от В. Търново или региона. Проблема е в намирането на частите. Иначе не се плаша от дребни части и часовникарска работа.
Дата:   01-06-11 00:31

Благодаря многоза съвета, ще помисля и проверя къде какво из пространството тъй като тук във форума беше първото нещо което се сетих за помощ.
Дата:   01-06-11 00:36

благодаря все още нямам решениеq но ще имам предвид предложението, не съм от региона но куриерите биха компенсирали този детайл в крайна сметка, основното засега е дали мога да вярвам на тая диагностицирана дефектирала матрица, понеже те в този сервиз който е главен на гаранционната карта, дали наистина нещо са свършили или за парите дето си искат за диагностика са ми измислили нещо наслука :S
Дата:   01-06-11 00:39

благодаря за линка с матрицата, иначе ако остане за нов направо най новия модел ще да е, но ако бях по-внимателна моя нямаше да го докара до кофата[shtrak]
Дата:   01-06-11 00:43

ОТНОВО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ, СЪВЕТИ, ПРЕПОРЪКИ, СЪС СИГУРНОСТ СТЕ МИ ПОЛЕЗНИ ВСИЧКИ ТЪЙ КАТО НЯМАМ ОПИТ ТАКИВА СИТУАЦИИ А ИМЕННО ВИЕ-ФОРУМЦИ СТЕ ПЪРВИТЕ КЪМ КОИТО СЕ СЕТИХ ДА СЕ ОБЪРНА. ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ РЕШИЛА КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМА, НО БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕЯТА И СЪВЕТИТЕ. [shtrak] [beer]
Дата:   01-06-11 19:48

Ако искаш пусни снимка от апарата и ще се види дали дефекта е в матрицата. Ето снимка от моя: http://prikachi.com/images/966/2797966l.jpg

Как така се случи, че се повреди твоя? Моя един ден просто започна да прави тези черти по снимката. Винаги си стои в калъфче, не е мокрен или изтърван. С две думи - пазен е много.
Автор: ilinchov   
Дата:   02-06-11 10:38

От 2006 март имам Panasonic DMC LZ2.Миналата година съпругата го изтърва и обектива не можа да се прибере. След като питах насам- натам може ли да се оправи и отговорите бяха по- добре си купи нов реших да го "ремонтирам" сам. Почукнах го леко по обектива от тук,там и се оправи. От тогава почна да прави разни проблемчета( показва, че батерията е слаба, включва когато си иска и все ме дъни когато не трябва) На 31.05. 2011г. си купих за 499лв. + зарядно Варта с 4 батерии, Nikon Coolpix L120 "турбо сапунерка" от която също съм доволен. Вече 2 дена му се радвам. Никона е модел 02.2011г. и за парите си е идеален. Колебаех се между него и панасоник ФЗ 38.

Автор: sugarboy   
Дата:   27-08-11 23:05

Здравейте! Използвам темата, за да попитам за дефект на моя LZ2. Днес го пускам, дисплеят работи, но показва черно, тоест нищо не се вижда и не може да се снима. Матрицата ли е това, или нещо друго? Има ли варианти за ремонт. Самият дисплей работи, функциите и настройките се виждат, но нищо друго...
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.