Автор: ivan_varna
Дата: 09-04-11 23:16
chukov
Имам от втория вид
Imedion® AA 4×2400 mAh
Купени са от сайта който пуснаха по горе. BVI.
обственика е много готин човек, освен че и ми е адаш :-). В сайта има тестове, между тях и старите Енлупки в полза на Имедиум-а.
След като излезе новият модел на Енлуп има и тест
между Sanyo XX HR-3UWX 2500 mAh
и
Maha/POWEREX Imedion 2400 mAh, където този път уж Енлуп води, но като гледах води малко със количеството заряд които имат. Но все пак те са 36 лв а Имедиума са 30лв., 500 цикъла живот на Енлуп срещу 1000 на Имедиум. СМятам че тези 2 критерия компенсират малко по малкият заряд.
Първото важно нещо което се уверих е хубавото зарядно. Ти с какво ще ги зареждаш. ?!
Батериите се държът много добре, пак зависи дали ще ги слагаш в светкавица или в апарат. На мен в апарата със ползване на вградената светкавица издържат към 1000 кадъра плюс още 2 -3 пъти по толкова без светкавица. Сложи го 3000 - 4000 комбинирано не знам дали е много. Но никога не са свършвали дори и на червено продължава да святка. Не съм пробвал да щракам до отказ.
Аз заедно с батериите си закупих едно от тези
http://www.bviphotovideo.com/public/index.php?page=reviews&action=details&review_id=29
Видях че си написъл че имаш зарядно Паурекс но все пак и за останалите които четат темата и може би се лутав в избора си ще напиша че
BC-700 - струва 75лв. НА линка са описани какви режими на работа има. Даже може да вдъхнеш някъв живот на старите си батерии. Майка ми имаше едни китайски от 6 години които държаха 20 мин. , при ревреш с зарядното успя да ги възтанови някъде до 55- 70 процента. Зарядното на Powerex със светещият дисплей струва 110 лв някъде но има сходни функции, но големината на заряд е по голяма съответно ако батериите 700 мА се зареждат за 3ч., то с ПАуръекс ще се зареждат за около 80 мин. Аз съм изключително доволен от Ла кросс. Минах по пътя на бързозареждащите зарядни за по 30 - 40 лв, едното за нищо не става, другото се стопи. Батерии зареждани с добро зарядно могад да надхвърлят в пъти написаните от производителя цикли на зареждане.
Публикацията е редактирана (09-04-11 23:30)
|
|