Автор: pumabg
Дата: 25-02-11 11:56
Дълго съм мислил над същия въпрос, който задаваш и ти!
Преди време в една друга тема на твоя приятел „бог” написах някои неща…
Сигурно бих могъл да напиша и цели фермани, но това няма да помогне в намирането на златният отговор.
Има много видове таланти, едни са мързеливи, други неориентирани, трети не смятат себе си за таланти, просто защото не са се родили в правилното време …
Като малък пишех стихове мноооого пишех. Печелил съм и награди …
После разбрах, че всъщност това което може за секунда да ме разреве и усмихне е МУЗИКАТА!
Спомням си как хващах китарата и свирех … Имах приятели с по 6 години класическа китара и ми викаха :
- Как го правиш? Как успяваш без ноти да композираш, твориш?
Тогава си мислех, че говоря с господ и всъщност аз това е той!
Минаваха години а аз все си свирих, композирах пеех, но всичко „гениално” свършваше между 4 –те стени на апартамента ... Е да имал съм участия на големи сцени, но … това не бях аз!
Аз съм от поколението, което имаше идеали. Поколение живяло с невероятни банди, стилове, вълни … От Led Zeppeli , Iron Maiden, Nirvana, Public Enemy, NWA, Red Hot, Faith, Cohen, White до Ibiza sound, Chill Out, Rave и още …
Сама разбираш какво богатство …
Отплеснах се пак а днес нямам много време за писане … Та на твоят въпрос ще отговоря по следният начин. Предполагам ще ти прозвучи прозаично, но моля те помисли върху него малко повече.
Нали знаеш казват, че най простичките неща били най гениални.
За мен въпроса опира до изкуството, като такова и висшето пак такова …
Масите харесват лесно достъпното, това което създава първична реакция
Второто разбира се е процес, сложен и неразбираем … То и при секса е така. Има такива, които получават неземна наслада, и такива които се лашкат в леглото като тюлен на сухо и се чудят как беше името на щастливката …
Та така имам две теории :
Първата – Аз не уважавам гениите, защото на тях им е лесно!
Второ – Разликата между гения и обикновения творец е че гения винаги би могъл да направи същото, като твореца но обратното е невъзможно …
Пример :
Мисля си че бих могъл 90% от това което чувам всеки ден по радиото да го създам. Чалга, денс, поп …квото щеш. Ако някой почне да ми плаща за да се издържам ще го зарина от песни дрън, дрън ..
Те обаче /изпълнители и др./ не биха могли и една моя песен да изкомпозират, изпълнят или изпеят … Ето това е разликата! Но аз не съм гений… Защото според една теория гениите се познават а мен никой не ме познава ..
Освен смаяните п..ки, които идват у нас на гости
|
|