Автор: hristota
Дата: 15-02-11 17:55
Ето ви цялата кореспонденция, че да не излиа, че рева безпричинно:
B_Penkow
Зравейте,
пиша ви във връзка с обявата за тялото на канон .Продавате ли го още и каква е окончателната цена?
B_Penkow
работя като фоторепортер във весник"Черноморски фар" и "Фактор"-гр.Бургас. Ако ви потрябват актуални снимки от региона, моля обадете се.
Имам сериоэни проблеми с техниката.
hristota
Окончателно, а и както написах последно цената е 1600 лева. Понеже доста хора не знаят възможностите на тази камера.... Явно интереса е слаб и почти се отказах да го подаря на някой, който няма и представа за какво става дума. Хората предпочитат някакви сапунерки за тея пари и смятат, че това е върха на сладоледа. Ако наистина имаш сериозен интерес. Обади се. А иначе ме ми се впуска в спорове по форумите... става ли камерата или не. Който знае какво търси... Намира го.
Бъди здрав! Поздрави!!!
B_Penkow
много я искам тази камера и репортерската ми работа ще се улесни.Ако ми я продадете за 1300лв ще я взема веднага.Толкова съм събрал.
hristota
Съжалявам, но нямяа как да стане за тази цена. Разбирам, колко много работа би ти вършила тази камера. Наистина обаче няма как да стане за 1300. :)
B_Penkow
това са ми възможностите.За миналата година не съм получавал никакви хонорари,дават по 300лв на два месеца и едва я карам.Изданието вече смени собствениците.Сега е Ирена Кръстева и Делян Пеевски.Ще потърся пари и ше се обадя.
hristota
Разбирам. Наистина ти е трудно. Покупката на професионална камера, обаче не е всеки ден. Мога да ти го дам за 1450. Това е оптималната цена , която мога да ти предложа.
:)
hristota
Виждам, че наистина имаш интерес. Добре. Примерно можем да направим следното. Пращам ти камерата по Еконт. Ти ми пращаш тези 1300 лева които имаш. Останалата част от 200 / в този случай / можеш да ми пратиш до края ма Февруари, примерно. Не се познаваме, но виждам, че работим за едни издатели. Моя телефон е 0888452 487. Казвам се Христо Танев. Работя като шеф на фотоотдела на Монитор и Телеграф. Понеже зная какво е положението на колегите извън Сифия, а и от части тук. Смятам, че предложението е добро.
Бъди здрав!
B_Penkow
Г-н Танев,
безкрайно се радвам на това ваше решение.
гр.Бургас ул."Патриарх Евтимий" 72-офис на еконт.
Борислав Пенков
0899659809
ако днес го изпратите,утре ще го получа.
При условие ,че са би необходими снимки, посочете ми ,поща.
БЛАГОДАРЯ!
B_Penkow
само едно уточнение,изпращам 1300лв и до края на февруари, а може и по-скоро още 150лв.
моля за потвърждение.
hristota
Е хайде стиснахме си ръцете. Днес няма да мога да го пратя, че стана късно а и някакъв грп ме тресе та пазя леглото. Пращам го утре сутринта срещу 1300 лева. До адереса на който си ми написал. До края на февруари имащ да ми даваш още 150 лева. А аз ще ти пратя следващата седмица една допълнителна батерия, понеже сега не е в мен. Ако всичко е наред дай сигнал и да действаме за утре.
Убеден съм че камерата ще ти хареса.
Поздрави!!!
B_Penkow
Съгласен, БЛАГОДАРЯ
B_Penkow
много разчитам на другата батерия
B_Penkow
и ако има упътване
hristota
Имаш и батерията през другата седмица. Няма грижа. Имай предвид, че батерията кара по две седмици , за разлика от по-малките. За упътване нямам такова, щото е от Щатите камерата. Аз лично си дръпнах от интернет. Ми така значи утре пътува. С наложен платеж по Еконт на адреса, който си ми изпратил. Когато имш готовност с останалите парички пиши. Ако има други неясноти относно камерата ще се радвам да ти помогна. Менюто е малко по-различно от това на някои Канон-и, но лесно се свиква. Ще бъдеш доволен от тази камера. :)
B_Penkow
ok
hristota
Апарата е изпратен по Еконт. На посочения телефон излезе "Черноморски фар", но съм написал и твоето име. Понеже направихме пратката така, че да има опция за тест, ако искаш на място да провериш дали работи камерата трябва да си носиш карта. Апарата работи едновременно, или по отделно с две кари SD и CF. Двеойката от офиса каза, че утре суртинта ще е при теб. Когато имаш готовнодт с останалите пари ми ги прати на адрес София 1407 за Христо Костадинов Танев , до поискване. А батерията ще ти пратя през следващата седмица.
Бъди здрав! Ако има нешо неясно пиши... :)
B_Penkow
благодаря.
B_Penkow
имам 100% доверие
B_Penkow
поучих пратката,не съм рпавил тест защото бягам по задачи.Довечера ще се запознаваме. Поздрави
hristota
Ако има нещо за питане винаги разчитай на помощ от моя страна. :)
B_Penkow
да ще разчитам.
B_Penkow
нямам синхрон със светкавицарсветкавицата е Нисин
B_Penkow
Апарата работи с всички други видове светкавици които пробвах в павилиона, САМО С МОЯТА НЕ СИНХРОНИЗИРА.Причината е в моята светкавица.Трябва да се ремонтира.ИЗвинявам се за причиненото притеснение.
hristota
Няма проблем. Всичко е наред. Ако има други питания обади се. Всичко е наред и се радвам, ако камерата ти донесе късмет.
Бъди здрав!
B_Penkow
и ти, очаквам другата батерия
B_Penkow
очаквам другата батерия за канон д марк 2н, че в този студ нещата малко се усложняват.До края на месеца ще ви изпратя отаналите по договорката пари.
B_Penkow
гр.Бургас ул."Патриарх Евтимий" 72-офис на еконт.
Борислав Пенков
0899659809
hristota
Нама да забравя естествено. Дал съм няколко батерии, да им поставят нови елементи. Така на практика стават нови. Този човек дето ги прави бави топката. В момента в който са готови... и батерията пътува, още в същия ден. Имаме си уговорка и тя ще бъде спазена. Няма проблеми.
Поздрави!
B_Penkow
благодарности
hristota
Батерията пътува утре сутринта.
Поздрави!
B_Penkow
благодаря,
до края на месеца ще изпратя останалите пари
hristota
Както е по уговорка :) Бъди здрав!
B_Penkow
здравейте,
получих батерията и много се зарадвах.
до края на месеца ще ви изплатя останалите пари.
Позрдави
hristota
Всичко е наред :)
B_Penkow
ok
B_Penkow
Здравеите.снощи снимах баскетбол с канон 1д марк 2н и ми направи впечатление , че на хоризонталния спусак са уморени пластините и сработва със закъснение-голям турмос.Каква е възможноста да подмените пластините ?Иначе всичко останало е ОК.Позрдави
hristota
Как да подменям пластини? Това не го разбирам. Нямам впечатление за такива "уморени"пластини... Та даже не зная, какви пластини има по спусъците на камерите. Аз се занимавам с фотография и за жалост не съм токова технически грамотен относно техниката. А да ги подменя?... Как?
B_Penkow
може би да попитате в Зентекс как стоят нещата с подмяната
hristota
Ми телефона на Николай от Зентакс, мога да дам. Той е 0888972776. Иначе Канон се поддържа от Пан сервиз. Такъв сигурно има и в Бургас / ул Сан Стефано2 burgas@panservice-bg.com Андрей Шошолов 81-30-34 /. До колкото имам информация там е по-евтино, но става по-бавно. Това като информация. Защото не виждам каква е нуждата аз да питам...
Успех ! :)
B_Penkow
надявам се , че ремонта няма да бъде за моя сметка
hristota
А каква е логиката да е за моя сметка.
Сега да се разберем. Когато човек купува нещо, което е ползвано. Обикновенно се запознава с техниката и коментира с продавача въможните си съмнения. То не е само за фототехника. Наскоро си купих кола.... Смяташ ли че се обаждам ежедневно на продавача, когато се яви някакъв дефект. Стара кола ... Това е... Казах, че мога да помогна , ако има нещо неясно около камерата. Никъде не съм казал, че поемем ремонти.
После се почна нещо като непрестанно хленчене.... "Светкавицата ми не работи..." .... „Спусъка с меки или.... там какви "уморени" пластини....“. А нали е ясно че този апарат не е чисто нов и не е в гаранция. Ако целта е да не се осъществи сделката в крайна фаза.... То? Какво става?
Аз някъде да съм споменал, че продавам фотокамера в гаранция?.... Или да съм казал, че поемем поддръжката и?.... / Пазя цялата кореспонденция по въпроса./
Това е меко казано несериозно. Доста неща съм продавал.... що се отнася до техника. Идва човек, гледа одобрява или не! Ако изпратя гледа, преценава и връща на място, ако не е доволен. Изобщо не ми е ясно лкви задължения за ремонти да поемем. Аз съм изряден в цялата си част от сделката. Коректно спазвам уговорките. Нямаме обаче уговорка за текущи ремонти. Продължавам да очаквам коректен завършек на сделката.
Лек ден!
Поздрави!
B_Penkow
добре, но вие щом сте работили с тази техника с този въпрос сте наясно. И захабяването на хоризонталния спусък не е от моето снимане за 30-40 снимки.
пример кола
да ви продам кола с изхабен съединител.
Признавам че за светкавицата бях изненадан че не работи. Но сега нещата стоят по друг начин , и аз нямам намерение да изплащам ремонти на камерата.
Съгласен съм да публикувате цялата кореспонденция включително и да ви върна камерата за ваша сметка.
hristota
Нямам намерение да се впускам в филосовски спорове... Колкото и да съм снимал, не ми е направило впечатление нищо около спусъците на апарата. За мен това е сделка, както с колата, дето говорим. Ако аз купувам кола.... Преди да я платя си вада изводи дали съединителя е износен или не.
Виждам каква е целта. Тя е да не ми се изплати останалата сума. Ужасно некоректен ход. Това са ясни постановки, които не са измислени от ВАС. Доста е дребнаво, макар, че аз до този момент бях пословично коректен. Изобщо някога купували ли сте си нещо, без друг да е виновен??????????? Аз доста неща съм си купил. Да спорех с дете.... Не а зрял човек. Убеден съм в дълбоката си честност в тази сделка. Разбирам ЦЕЛТА ВИ!!!!!! Много е плоско.....
БЪДЕТЕ ЗДРАВ!!!!!!!
B_Penkow
В никакъв случай неискам да ви ощетя или да не излпатя останалата сума.Просто ще ви изпратя фактурата от ремонта и според случая ще доплатя или обратно.Ако разполагате с вариант дави зивадя фактура , моля посочете даните и после си я осребрете.
Моля за коректен тон.
Мога още днес да ви ипратя камерата с наложен платеж
hristota
За мен тази история е приключила. Нямам намерение да водя полемики. Всичко,което е било необходимо съм направил според уговорките, които сме имали. Аз се чувствам и морално ощетен, като ме ОБЯВЯВАТЕ ЗА НЕКОРЕКТЕН, по този начин. Наистина нямаме какво повече да си кажем. Наистина не виждам, какво общо имам аз в случая. Освен, че очаквам да си получа останалите пари. ВСИЧКО Е АБСОЛЮТНО СПАЗЕНО В УГОВОРКИТЕ НИ !!! ОТ МОЯ СТРАНА.
Наистина няма какво повече да кажа.
B_Penkow
ако не поемете разходите по ремонта,
ИЗПААЩАМ КАМЕРАТА ОБРАТНО ЗА ВАША СМЕТКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ.
Аз също пазя кореспонденцията и мога да я пусна в тема. Нека във форума отсъдят кой е прав
hristota
Не възнамерявам да поемемникакви разходи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Смятам това за рекет!!!!!!!!!!!!!!!!!! Писанията са ненужни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Нито ще прибирам камера. Нито нищо! За мен сделката беше коректна!!!!!!!!!!!!!!!!!! И изпълнена с всички условия от МЕН!!!!!!!!!!!! Нямаме други уговорки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Нямам други задължения по тази сделка !!!! ВСИЧКО СЪМ ИЗПЪЛНИЛ КОРЕКТНО! МНОГО КОРЕКТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не се подлагам на другарски дъд!!!!! Времето на социализма мина. Не съм дете. Относно останалите пари..... ЧАКАМ СИ ГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мисля, че е прекалено да се иска каквото и да било от мен. Казах ЦЕЛТА Е ЯСНА!!!!!!
B_Penkow
защо не казахте, за това ухлузване по тялото на апарата на въпросния спусък и от какво е причинено?От там тръгват проблемите с апарата
hristota
Човече. Когато пратих камерата имаше опция за ТЕСТ.!!!!!! Аз я поисках!!!!!!! Тя не е задължителна!!!!!! Това само по себе си говори, че на 100% съм добронамерен и КОРЕКТЕН към тази сделка.
РАЗБРАХ целта на задачата с това изливане на помия, по доброто ми име и авторитет. Това са 150 лева, които аз ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СИ ИСКАМ. Абсолютно съм добронамерен, но мисля, че наяма вече нищо общо с това освен, че очаквам да си получа остатъка от парите....
|
|