Автор: BirdOfPray
Дата: 16-12-10 12:17
Ето това ми излиза в търсачката за фондация "Нашето бъдеще в България"
Сами си направете сметка колко "благотворителна" е тази фондация. АМА те са си го написали хората в заглавието де - грижат се за личното си бъдеще в България - демек, подсигуряват си пари за харчене за в бъдеще.
Колкото и да ми е неловко, трябва да изразя съмнение, че има вероятност и аз да съм донякъде подсказал идея на тази псевдо - фондация да реши да прави "Благотворителна изложба". Говорил съм на няколко пъти, когато срещам на центъра тези младежи, които подават картички на всеки преминаващ и после търчат след него да му искат пари. И съм им казвал, че изобщо не вярвам дори и малък процент от тези пари които събират да отиват за благотворителност, а по скоро съм сигурен че това е тотална измама тяхното. Два-три пъти съм им казавал, че съм фотограф и като член на Кино-Фотоклуб Варна съм участвал в няколко благотворителни инициативи при които сме събирали хиляди левове от продажба на собствени фотографии, за които пари съм сигурен че са отишли точно при конкретно дете, на което са помогнали. И може би тази информация е достигнала до шефовете им, които са решили че и така може да припечелят добри пари - може да са решили да отидат на ексурзия примерно, или да събират пари за апартамент хората, и далаверата с картичките да не им носи достатъчно приходи.
П.П. Тук излиза някаква фейцбук група, от където се виждат някакви "документи" - решили да да показват, че от време навреме даряват някой леф - ей така колкото да може да се каже, че крадат всичко за себе си!
Публикацията е редактирана (16-12-10 12:24)
|
|