Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 въпрос за сток фотография
Автор: semomafa   
Дата:   11-11-10 09:44

Здравейте маняци!!
От скоро съм се зарибил да започна да правя сток фотоси за сайтове.Като опит с професионална техника - нямам никакъв( правил съм само любителски с апарат за 50 лв )Но съм решил да си купя свестен апарат с който да започна да правя сток ( защото с този за 50 лв "БАТЕ ПО ДОБРЕ НЕДЕЙ" ).Та въпроса към вас ми е да ме насочите към някой апарат + обектив подходящи за въпросната дейност (като пари мога да се метна 1000-1500 макс 2000 за всичко апарати обективи и тем подобни ). Мерси предварително

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за сток фотография
Автор: __SpOO__   
Дата:   11-11-10 09:46

А опит фотографски или то не е голяма философия да щракаш? [smilie3]

Автор: valen_tin   
Дата:   11-11-10 09:47

сток е твърде общо ... категории много, дефинирай си по-точно целите.

Дата:   11-11-10 09:48

нямам опит но скоро започвам да посещавам един курс.Лека полека ще освоявам техниката

Автор: ilchoni   
Дата:   11-11-10 09:48

Желая ти успех [smilie24]

Дата:   11-11-10 09:50

мерси за пожеланието но все пак има ли някой да ми отговори на въпроса много ще съм му благодарен.

Дата:   11-11-10 09:53

Тръгвайки с такъв въпрос, и то точно за сток фотография, показва как си нямаш никаква, ама никаква идея как се правят такъв тип снимки, пък да тръгваш оттам че и тепърва да питаш какъв апарат да си вземеш..... Незнам какви съвети очакваш.
Прочети "малко" в чичко Гугъл. [smilie24]

Автор: marrio31   
Дата:   11-11-10 09:56

и аз ти пожелавам успех,купи си примерно никон д90 или канон 500д,и само да ти кажа че стока е доста трудно занимание,трябва да си добър,да имаш идеи и да качваш технически перфектни неща,което хич не е лесно[smile]

Дата:   11-11-10 10:01

има ли желание има начин.Просто исках да имам вашето мнение за апаратура.

Дата:   11-11-10 10:03

Ние нямаме и намерение да те отказваме, просто се подготви малко повече с информация и от други ресурси. Не очаквай тук хората да те научат как и с какво да снимаш сток. [smilie24]

Автор: ilcoin   
Дата:   11-11-10 10:05

Марката и модела на апарата не са от голямо значение. Трябва да е огледално-рефлексен, поне 6МРх, най-добре 10МРх. Обективи минимум - един 50мм + макро пръстени (може да ти потрябват за предметна фотогафия, ако не фокусира достатъчно близо) и среден зуум. 50-ката може и да е макро, тогава отпада необходимостта от пръстени.

Също така комплект осветление за предметна фотография е силно желателен. Просто казано, това е.

Сложно казано, не че искам да те отказвам, ама с въпросите, които поставяш, ще пробиеш трудно. Конкуренцията е бясна, трябва си познаване и на уеб и печатната медия, за да може да правиш снимки, които да отговарят на изискванията на дизайнерите. И креативност, преди всичко. Липсата и обезсмисля всичко казано преди това :)

Успех [beer]

Автор: jim__beam   
Дата:   11-11-10 10:06

Здравей маняк !!

... Петък е утре [smilie7]

...Освоявай техниката до тогава [smilie21]

...За 2 бона си купи жълта Дачия и действай такси ! [smilie19] ... поне ще имаш гарантирани 50 кинта на ден [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: imitev   
Дата:   11-11-10 10:07

Семомафа - 500D, EF 100mm 2.8, малко ламБи, една палатка за предметна фотография и ще ти се върже на старо това около 2000 лв.

Но дали ще успееш да снимаш сток с него - нямам никаква идея![smilie5]

Дата:   11-11-10 10:07

[smilie24]

Дата:   11-11-10 10:09

мерси за съветите [smile] особенно на jim_beam XaxaxaxaXax

Автор: danvan16   
Дата:   11-11-10 10:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-11-10 10:11

danvan16 dobra ideq :)

Автор: burningice   
Дата:   11-11-10 11:03

Апарат: Canon 350D - ок.300лв; обектив 50мм/1.8 ок.150лв, малко халогенни вани/светкавици и си в джаза, както казва Тодд!

Автор: darksorrow   
Дата:   11-11-10 11:05

и си в джаза на правене на безлични снимки, каквито има милиони и които шанса да продадеш клони към минус безкрайност. успех, да.

Автор: vaskoni   
Дата:   11-11-10 11:22

Точно така е, прав е darksorrow! Незная защо всеки си мисли че апарата е най важното в сток-а?
Опитай, и след една година пак напиши тук какво си спечелил, имало ли е смисъл да почваш... трудни са нещата, не искам да те отчайвам.
Успех!

Автор: Shmidt   
Дата:   11-11-10 11:37

semomafa

За опита ти във фотографията си написъл.
За парите , които можеш да отделиш - също.

Не си писал:

1. С колко свободно време разполагаш.

2. Какво смяташ да снимаш за "сток" ? - защото , както много хора тук ще ти кажат - според това какво ще снимаш - такова и техническото оборудване.

Ако отговориш смислено - бих могъл да ти помогна.

Отговорът на първия въпрос е по-важен [beer]
Той ще дефинира ориентировъчно след колко време за започнеш да си достатъчно съгурен в себе си.

Отговорът на втория въпрос ще даде по-точна представа на тези , които искат да ти дадат съвети относно техническата екипировка.

Публикацията е редактирана (11-11-10 11:39)

Дата:   11-11-10 11:50

до 17.00 съм на работа в останалото време и събота и неделя съм свободен за "сток" мисля да снимам предимно предмети

Автор: MauMyHa   
Дата:   11-11-10 11:55

Здравей! Сток-щракане е наистина сложно. Вземи си Д3100 и една острилка(60мм микро) палатка минимум 75см най-малко две Светкавици[smilie5] обаче приготви поне 2500[smilie5]
И още нещо Технически трябва да си изряден и не само. Но само с палатка не става. Само със острилката пак е трудно. Трябва си техника ПРО [smilie6] набор обективчета светкавичка външна[smilie5] И яко щракане не само в палатка а и на външни условия и в студио[ezik]
Как я мислиш тая. [beer]
Аз имам над 300 броя снимки повечето на буболечки и една на две котета. Само котките ги плащат веднъж в месеца ако имам късмет и два пъти [smilie18] за цяла година една месечна заплата не мога да вържа [shtrak]

Автор: Mick   
Дата:   11-11-10 11:55

Като за начало
можеш да почнеш с едно нисък клас тяло./максимум 1000лв/

Стига да имаш желанието и упоритостта - идеите, работата със светлина и необходимите като минимум фотографски познания при работа с фотографска техника, снимането и последващата обработка на кадрите
ще те "отведат" към хубавите снимки.
(но това важи не само за сток фотографията)
[smilie24]

Задавай си /ти самият/ конкретни въпроси -отговорите "ще те намерят" лесно [beer]

Автор: rusinov   
Дата:   11-11-10 11:57

Усещам една наивност, която предполагам как ще завърши. [smilie18]. А иначе, просто така за да се включа в разговора:

Никон Д90 + Микро Никор 60мм f2.8 + някакъв комплект осветление - поне нещо като 2 светкавици, 2 чадъра, палатка... и така.

Успех в начинанието иначе, но според мен първо трябва да вземеш някаква техника, да почетеш, да поснимаш година време, да свикнеш да си "играеш" и да изцеждаш всичко от техниката си и тогава да започнеш да навлизаш в стока. [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »