Автор: Brummaker
Дата: 13-10-10 22:36
" Brummaker,
може би си струва да опишеш разликите с подобен клас ДСЛР?Класът е - най висококачествена оптика и ФФ "
- Е, поне ще се опитам според скромните си познания.
Както написах по-нагоре в темата : там се изясни въпросът как предимствата на телеметрична система, работеща на филм, стават недостатъци, когато носителят е вече не филм, а цифрова матрица.
Всъщност, това на практика "изяжда" всички предимства, които телеметрията има дори и на теория. Защото предимствата на телеметрията са до към 70мм - 80мм фокусно разстояние.
От тук на татък може да говорим само за евентуални недостатъци в сравнение с това, да имаш огледало и да гледаш през обектива.
Някои от тях :
- най-добре е обективът да е близко до носителя. Както стана дума, когато това е филм. Матрица ли е, вече теорията за "най-добрата" оптика /телеметричната/ е обърната обратното.
Категорично не е добре оптиката да е залепена за матрицата. Това носи много повече проблеми, отколкото разстоянието, което неминуемо го има заради огледалото при ДСЛР-ите.
- липса на автофокус. Както се казва - най-голямото достойнство на автофокуса е, че можеш да го изключиш. Но има и друга приказка: брат ми е кофти човек, но тежко му, който го няма ! Вярвам, че всеки се е развал на точен и бърз автофокус ... дори и да снима основно портрети .
- някой работил ли е с филтри и телеметрична система ? Той най-добре ще обясни тук как стоят нещата, аз само бих искал да го прочета ...Става дума за оперативност, мобилност, точност и най-вече - практичност.
Та така, според скромните ми познания, това са първите неща, за които се сещам ... Сега си пия червено винце, утре обещавам да помисля по-сериозно
|
|