Автор: deyo
Дата: 10-11-10 13:36
Тъчскрийна е супер удобство, когато трябва мигновенно да зададеш на апарата къде точно искаш да фокусира. За всичко останало е по-удобно с бутони, но само по себе си това предимство си е достатъчно.
Иначе аз съм от хората, които си купуват тяло на 3-4г , и то когато излезе нещо наистина ново, което си заслужава инвестицията. Мегапикселите, високото исо и т.н. не ме впечатляват кой знае колко - матрицата на Некса ми е предостатъчна.
Така че това, което ме интересува оттук нататък са обективите. За съжаление Сони в момента са най-зле откъм система - м4/3 са вече далеч напред, дори и Самсунг имат хубави обективчета.. Очаквам Сони да оправдаят очакванията на всички клиенти, които си накупиха Нексове "на доверие", и да инвестират сериозно в обективи. Честно казано, тия запланувани 6 обективчета за 2г (по 3 на година) ми се струват крайно недостатъчни, на фона на продажбите...
Дано най-сетне и Сигма и Тамрон да навлязат в този сектор - тогава вече ще дойде краят на ДСЛР (освен върховите модели). За съжаление обаче, май нищо не се чува още по този въпрос..
Много глупаво от тяхна страна, защото ако в момента пуснат някоя хубава, евтина, светлосилна палачинка за м4/3, сони, самсунг, ще избият рибата.
|
|