Автор: gomar
Дата: 24-06-10 23:28
Може би тук не е мястото за тази тема, но Фотофорума и Офроуд форума са местата, където прекарвам времето пред ПЦ-то. Ако прецени админа, да трие.Та проблема е следния:
Днес късния следобяд в покрайнините на селото намерих млад щъркел. Опитах се да го накарам да излети, но явно при приземяването след първия полет има някакво нараняване и не можа да се справи на няколко пъти. Тъй като се свечеряваше и има много кучета наоколо, а нощем и лисици го прибрах в къщи. Хлапетата от махалата уловиха три жаби и едната я хапна, има и една кофа с вода.
Надявам се да е било само изтощение след първия полет( и младежко приключение) и утре след като хлапетата му наловят закуска да го помоля да си иде. Да, ама ако има някакво нараняване какво да правя.
Намерих в нета някакви телефони на орнитоложко дружество и те ме препратиха да търся тел. на РИОПС- Благоевград. Ще изчакам до утре, дано се справи да излети. Ако ли не към кой трябва да се обърна?
Може би трябва да потърся автовишка да го върнем в гнездото, но ако е изхвърлен от гнездото от възрастните или е избутан от другите четири щъркелчета?
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=23661
Иначе птицата е към края на развитието си(снимките са направени преди две седмици) и я намерих на около 300-400 м. от гнездото, но другите още не летят. Може би някой е имал или знае за подобен случай? Мястото на птицата е в небето, но ако не се справи, с какво да я храня, какво място да и приготвя, къде да намеря още информация, какво да правя за да оцелее.Макар и да хапна малко, омърлушена е ляга на земята като я приближа. Може би птичарите знаят повече?
Инак няма да я изоставя, бих се радвал да имам такъв важен и симпатичен манекен(ка), и да ви черпя една и няколко като ми дойдете на гости.
Това е!!! Приемам всякакви съвети!!! Помагайте!!!
|
|