Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Помагайте-ЩЪРКЕЛ
Автор: gomar   
Дата:   24-06-10 23:26

Помагайте-ЩЪРКЕЛ
 Re: Помагайте-ЩЪРКЕЛ
Дата:   24-06-10 23:28

Може би тук не е мястото за тази тема, но Фотофорума и Офроуд форума са местата, където прекарвам времето пред ПЦ-то. Ако прецени админа, да трие.Та проблема е следния:
Днес късния следобяд в покрайнините на селото намерих млад щъркел. Опитах се да го накарам да излети, но явно при приземяването след първия полет има някакво нараняване и не можа да се справи на няколко пъти. Тъй като се свечеряваше и има много кучета наоколо, а нощем и лисици го прибрах в къщи. Хлапетата от махалата уловиха три жаби и едната я хапна, има и една кофа с вода.
Надявам се да е било само изтощение след първия полет( и младежко приключение) и утре след като хлапетата му наловят закуска да го помоля да си иде. Да, ама ако има някакво нараняване какво да правя.
Намерих в нета някакви телефони на орнитоложко дружество и те ме препратиха да търся тел. на РИОПС- Благоевград. Ще изчакам до утре, дано се справи да излети. Ако ли не към кой трябва да се обърна?
Може би трябва да потърся автовишка да го върнем в гнездото, но ако е изхвърлен от гнездото от възрастните или е избутан от другите четири щъркелчета?
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=23661
Иначе птицата е към края на развитието си(снимките са направени преди две седмици) и я намерих на около 300-400 м. от гнездото, но другите още не летят. Може би някой е имал или знае за подобен случай? Мястото на птицата е в небето, но ако не се справи, с какво да я храня, какво място да и приготвя, къде да намеря още информация, какво да правя за да оцелее.Макар и да хапна малко, омърлушена е ляга на земята като я приближа. Може би птичарите знаят повече?
Инак няма да я изоставя, бих се радвал да имам такъв важен и симпатичен манекен(ка), и да ви черпя една [beer] и няколко [shtrak] като ми дойдете на гости.
Това е!!! Приемам всякакви съвети!!! Помагайте!!!
Автор: jivkojj   
Дата:   24-06-10 23:28

Помагам, ето един:

http://87.121.7.213/site_pics/118/v_1275814972_st.jpg

Ейй, изпревари ме [smile]

Публикацията е редактирана (24-06-10 23:29)
Автор: albos   
Дата:   24-06-10 23:48

Здравей gomar,
Хубаво е че се срешат хора като теб.
Проблема може би е следния - когато щъркелчетата станат по-големи и храната почва да не им стига по-силното щъркелче изтласква от гнездото по-слабото (борба за живот). Това не означава, че падналото щъркелче е болно.
Аз не знам как да се грижиш за него, но има СПАСИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ДИВИ ЖИВОТНИ - СТАРА ЗАГОРА, които се занимават с това.
Ето ти телефони за връзка с тях:
042 60-77-41
0886 57-00-53
0885 22-84-86

Желая ти успех! [smile]

Автор: navy   
Дата:   24-06-10 23:49

С картофи [smilie8]
Дата:   25-06-10 00:18

Благодаря Албос[smilie24]

Морски, последното щъркелче вдясно на тази снимка:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE_BIG&IMAGE_ID=431801

ти приготвя соса в момента, в допълнение към картофите[ezik] [ezik] [ezik]

[beer]
Дата:   25-06-10 00:20

[smilie24] подкрепям чувството за хумор отвсекъде...
Автор: asahi   
Дата:   25-06-10 00:21

Гледай го като кокошка докато отлети.
Дата:   25-06-10 00:28

Нейви [beer] нека да е весело,

Асахи, дано да отлети иначе изникват много въпроси.
Дата:   25-06-10 00:29

... въпроси, особено ако се появи някое бебе [smilie8]
Дата:   25-06-10 00:47

Нейви, това за бебето и щъркела е чудесно, нали затова му помагам да оцелее. Кръпката пее "Нека бъде светлина, нека има деца"

http://vbox7.com/play:23c91522

Нека щъркелите да носят бебета, но желателно е да са по-светли, че нещо много измургавяхме.
Дата:   25-06-10 00:52

Хайде да догледаме мача, тъкмо Холандия вкара гол на Мургавите камерунци.
Дата:   25-06-10 01:01

ЯКОООО...

ГЛЕДАЙТЕ ко ми пуснаха...

http://football.platformahd.ru/

[smilie24]
Автор: tantris   
Дата:   25-06-10 02:51

navy, това HD [smilie4] [smilie4] [smilie9] [smilie22]
Взех една камера HD и сага ми се разкатава фамилията в търсене на кодеци, та да може записът да се гледа на компютърен монитор.
Имам проблем с interlacing-а. Само когато конвертирам оригиналния файл в WMV нама проблеми, или почти. А 5Д2 вади по-добра картинка и няма подобни проблеми.
Автор: masylski   
Дата:   25-06-10 10:10

Преди 3-4 години баща ми също приюти едно щъркелче и си го доизгледа докато не отлетя само. Видимо бе по-възрастно (може би с месец) от това на снимката, но беше си ударило крилото при падането. За място незнам, но поради факта, че не можеше да отлети, бе пуснато на двора при кокошките, а бащата ходеше редовно да му хваща от близкия гьол плевелни рибки и дребни каракудки. И така може би месец докато му се пооправи крилото и не хвръкна само. Все пак ако не можеш да му осигуриш прехраната или не иска да яде може да потърсиш хората от Стара Загора. Пресен пример от миналата година, когато сестрата им звъня за едно животинче със счупен крак ( не съм сигурен какво точно беше - най-вероятно някоя чапла съдейки по обясненията) и се бяха отзовали.
Успех!
Дата:   25-06-10 10:25

tantris, има си софтуери за целта [smilie7]
Автор: edakov   
Дата:   25-06-10 11:25

Мястото на това щъркелче е в Спасителния център в Ст. Загора. Там има поне 15 такива щъркелчета, някои с трайни увреждания. Хората там ще се отзоват на 100%, само трябва птицата да им се прати в подходящ кашон по маршрутка или автобус. Хората от автогарите са свикнали да се пращат птици до Ст. Загора така че едва ли ще има проблем. Успех.
Дата:   25-06-10 11:27

Лятото дойде!
Купи на щъркелчето златна верижка, научи го да цъка по екрана на някой айфон - и бягай на Златни Пясъци с някой никон да снимаш туристите и да правиш пари!
Верно, не е мечка, но ползва айфон [smilie24]
Автор: perfect_dreamer   
Дата:   25-06-10 12:01

Тaзи тема не е ли за клуба [smilie8]
Автор: ivodam   
Дата:   25-06-10 12:38

Какво е пък това орнитоложко дружество, дето те препраща да звъниш на РИОС?? Ти къде си, в кой град? Дай някакъв телефон на лични и ще видя някоя от нашите коли ако минава покрай тебе, да го вземе, аз ще го препратя към СТЗ.
Дата:   25-06-10 13:09

Включвам се отново. Най-напред щъркелчето се чувства значително по-добре. Установих връзка с еколога на община Разлог и РИОПС Благоевград като в понеделник или вторник ще го прегледа специалист и ще го върнем в гнездото с автовишка. Ако се приеме в семейството - добре, макар че са общо пет малки и родителите и изглежда им е тясно

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=23661

Ако ли не бъде прието от семейството и не може да лети ще стане старозагорец.

Нейви, това със златния ланец и правенето на мангизи на Златни пясъци нека да остане за ГОЛЕМИТЕ професионалисти снимащи ту с Канон, ту с Никон и то винаги с най-острите обективи. Като обикновен любител,снимащ за кеф, предпочитам К10Д-то. 100-300 му пасва чудесно. А специалиста от РИОПС каза че на щърка са му нужни около 300 гр. пресна малка риба, за предпочитане МОРСКА. Пращай с Еконт.
[beer] [beer] [beer]
Малко снимки на щърка отпреди малко:

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=23664
Дата:   25-06-10 14:03

Ако си навехна крака и докуцукам при теб... ще се грижиш ли за мен [smilie8]
Автор: Subektiv   
Дата:   25-06-10 14:25

ще ядеш ли жабки?
Дата:   25-06-10 14:33

Да, носи ми ги одрани, тиган, олио, паста патафри...
Дата:   25-06-10 15:11

Е това хлапе ще носи и на теб жабета.

http://photo-zona.net/images/user49320/album23664/preview/12774

Бирата от мен, проготвянето от Нейви.
Хайде народе,купона започва!!!

[smilie25][smilie25] [smilie25] [smilie21]
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Тази тема е затворена