Автор: steeens
Дата: 31-05-10 10:58
graphix написа:
> няма ли ги някой бисерите на MEC запаметени, че ми стана
> интересно
само първия , след поста на hemilio го нямам. Втория с картинката съм го пуснал вече.
Ето и отговора му към Бони:
"Автор: Mec
Дата: 30-05-10 08:30
Автор: boni написа:
> МЕС
> Браво, човече. Особено с дувара отзад не знам къде го търсиш
> това усещане за ДОФ
> Признавам те, за сега държиш първенството за бисери в
> сайта
Ама разбира се че ще ме признаеш, как няма да ме признаеш.
Ти се оправда че стола бил под наклонена плоскост и за това вдясно е било извън фокус, а не че обектива не бил остър.
И аз ти пуснах усещане за доста по-дълбок ДОФ пак на Ф1.8. Абсолютно същото усещане при еднакво кадриране би трябвало да го има и при 135мм, нали така ? Ако е така, значи и на стола е била могла да му влезе цялата облегалка в рамките на ДОФ за да е на фокус. И съответно да няма поводи за съмнение за омекване по крайщата на обектива.
И съм писал усещане за ДОФ, а не за боке, което ще рече че наблягам на рязко изобразеното пространство а не на замъгленото и размазано.
----------
Пуснал съм я снимката като част от кепчъра за да се виждат данните от exif-а без да имате възможност да ми видите серийния номер на фотоапарата.
Публикацията е редактирана (30-05-10 08:33)
"
И накрая - черешката на тортата:
"Автор: Mec
Дата: 30-05-10 11:26
Автор: didesignbg
написа:
> Мес, редактирай се овреме, просто ги махни тея глупости.
Какави глупости бе ?
Човека се е уредил с Цайс на приятелски цени и съответно ни го хвали.
А па ние завистниците, дето не можеме да се уредиме, се мръщиме на "киселото грозде" щото нямало мотор например.
Така харесва ли ти ?
Аз предполагам че на тази бройка Цайс ще й се налага да снима често сватби и кръщенета в църкви, та за това пуснах снимка от църква. С пример противен на всеобщото преклонение пред Царя Боке.
Бекето не трябва да пречи на главният обект да е изцяло на фокус, иначе не виждам никакъв смисъл от нарочно мътни уши и рамене например.
На мен лично никак не ми върши работа рязко изобразен нос за сметка на едно мътно око.
Ако целта е да ни се покаже някаква екстремна цайсова рязкост НА ф1.8 само на част на една облегалка, то тогава - НЕ МЕРСИ .
Ако реша да се изръся някой ден с повече от 1000 евро за обектив, ще си взема Канон с бърз мотор и да е продаваем после, за да не си остане вечно мой като оня другия цайс на джъмбо от базара.
----------
Край"
|
|