Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Кой от двата има по-бърз и точен фокус? Знам, че при 300/4 е нормално да е по-бавен заради по-големия ход на фокуса, но пък за тези пари няма ли по-добра автофокусна система от 18-135 като цяло и да се компенсира по-дългия ход?
Струва ли си 300/4 за парите?
Май Pd има 300/4. Един приятел ми каза, че чул негов колега да говори в автобуса с някой дето го имал и той казал, че доволен от обектива. А 18-135 съм слагал 2 на моито Д60 - слаба работа, 18-55ВР в диапазона си го бие по всички параграфи, а от 85мм нагоре издиша.
По въпроса за обектива-фокуса му е бръснач,като качество си струва всяка стотинка-нямам го но съм снимал с него, и на мен като теб ми е доста скъп 200/400 и ще си го купя 300/4 в най близко бъдеще
1.имах 18-135-голяма боза е!
2.снимах с 300/4 на pd супер емоция фокуса е по бърз от на 18-135 -но както вече много хора ти казаха несравними са -различни класове са!
ако те интересува само бързината на автофокуса има други обективи които са по добри,но щом задаваш така въпроса,се съмнявам че има полза да обяснявам!
Не ме интересува само бързината, но смятам, че за уайлдлайф един обектив трябва да има бързина на автофокуса като на 18-135 (просто него имам за сравнение) и по-бърз, и да няма много фронт/бек фокус.
Значи 300/4 е по-бърз.
ето ти мерене от хората...
http://www.photozone.de/active/survey/querylenstxt.jsp?filter=%22brand=%27Nikkor %27%20OR%20brand=%27Sigma%20AF%27%20OR%20brand=%27Tamron%20AF%27%20or%20brand=%27Tokina%20AF %27%20or%20brand=%27Vivitar%20AF%27%22
но не казваш за кой точно питаш, и на какво ще го ползваш... 18-135 е бавен безусловно...
След прочитане на няколкото мнения тук не разбрах дали за AF-S версията става въпрос или за безмоторната. Може ли мнения от ползватели за тази без мотор, как е като фокус, оптика.. Нещо ми влизат едни мисли и искам дасъбера мнения, примерни снимки. С какви тела сте го ползвали. Гледам, че е на пориемлива цена в ибей и може би е добро начало за навлизане в птичарството ?
Благодаря ви предварително за вниманието ...