Автор: Mec
Дата: 26-04-10 09:03
Автор: dimitrova_k dimitrova_k написа:
> Благодаря ви за отговорите, ще трябва тези модели, за които ми
> писахте, да ги пипна на живо в някой магазин. Но може би ще се
> спра на турбосапунер Canon SX20.
> Една позната от Словакия ми писа, че и Panasonic LX3 върши
> работа. Какво мислите вие по този въпрос?
Виж какво булка, деца в стая със сапунерка не могат да бъдат снимани качествено.
Бебетата не чакат , а растат всеки ден. Като пропуснеш миловидните моменти със сапунерката, после и пари няма да имаш за ДСЛР понеже си ги похарчила за нещо което не ти върши работа.
Виж в профила ми, имам и сапунерка и снимам и с нея когато не ми е важно и не ми се мъкне Никона Д40.
Виж също че имам и видеокамера. Вместо сапунерка по-добре си купи една видеокамера. Фотографията е доста ограничаваща за снимане за спомен на малки деца. Друго си е да го видиш как тичка по тревата и се лези хлапето. Пък като почне да казва по някоя думичка с фотоапарат няма как да се види, а на видео се чува - мама , тате и т.н.
Можеш да им разгледаш харектеристиките на съвременните видеокамери и да видиш че правят и снимки някои от тях. Резолюцията на големите телевизори е 1980 на 1080 пиксела само. Значи снимка от 2 мегапиксела ще ти върши чудесно работа да си я гледаш на телевизорите ти.
Когато се снима с видеокамера на по-тъмно пак става за гледане понеже имаш по 25 кадъра в секунда и окото няма време да се загледа в недостатъците на отделния кадър.
Явно ще ти се размине сега ДСЛР-а, ама нищо не се отчайвай, щастието не е във фотографията.
|
|