Автор: rhyan
Дата: 20-04-10 17:17
Абе осребряват се...На Борисов точно пък сигурно му е през левия за форума...той човека си бачка и си снима, и хич, ама хич не се напъва за рейтинги и точки, пък камо ли да чака заради рейтинга му тук да му се обадят от Воуг примерно :))))
А колко други има дето снимат ли снимат и нямат кьорава снимка в профила си, а вие по цял ден им гледате снимките напред-назад по списания и билбордове, и даже нямате представа кои са, и дори, че изобщо имат профил тук...Ама нейсе.
Аз съм изключително далеко от мисълта, че професионалистите киснат във форума и се занимават да пращат напред и назад по приятели и познати Б-та да им нацъкат там точки малко, че да излязат на 1ва страница, че пък това да им генерира печалба.
На всички ни е ясно, че нещата тук се въртят около един кръг точно определени хора и ако някой материализира нещо от фото форума, са точно те. И толкова!
Рядко се случва накой да бъде допуснат близо до въпросния кръг заради заслугите му във фотографията, камо ли пък да бъде приет в него, защото никой не си дава занаята даром. Затова и със зъби и нокти се пази статуквото във форума - посегнеш ли към хляба ти се отсича ръчицата, особено пък ако ясно и преднамерено си заявил, че точно целиш да бръкнеш в кацата с меда.
Има разни 'кръжоци' дето избиват комплекси тайно тук във форума, дето си се знаят кой-кой е и си гласуват с единички напук, защото гласуването е анонимно, и е неписано правило, че единичката си е чиста проба среден пръст, но това няма как да се пребори. Ако някой реши да избива комплекси и да злобее винаги ще намери начин да клепа - дали ще си направи фиктивен профил, дали ще се възползва от анонимно гласуване, дали ще заформи 'кръжок' от другарчета, дето ще плюят 'конкуренцийката' - начини винаги има, оправия - едва ли, пък ако ще армия от неспящи админи да бди денонощно.
Мноооого, много рядко се случва да излезе кадър на автор, който не ходи да 'проси' гласове и чак тогава започват да се оценяват всички творби в профилам му. Ама преди този кадър, всички негови са подминавани слепешката, щото не е нито Б, нито име, което редовно пуска тук. Нито пък е от онези титани на мисълта, които във всяка тема имат какво да кажат, че "да няма празно"...
Иначе рейтингоборците просто не намират с какво друго да си начешат егото, и затова се напъват ли, напъват тук по всички възможни мрежи за съобщения да събират точки, защото после можем да се похвалим че сме били на 1ва страница във фото форум.
И да си кажа, аз не мрънкам, вече съм приел нещата такива, каквито са. Все още пускам снимките си за гласуване, защото реално това е все пак някакъв показател за това дали съм показал нещо или не, дали съм мръднал напред или не. Явно не успявам да покажа, но продължавам да упорствам, защото все пак това, което правя, ми доставя удоволствие, и не смятам, че ще се материализира някога. Това, че не съм професионалист, не значи че не може да се стремя към по-високо качество във всеки аспект на фотографията - технически или графичен, независимо колко време и усилия ще ми коства.
|
|