Автор: Magnifico
Дата: 29-03-10 18:34
На 12-ти Март т.г. бях на Керкини за 3 дни.
имах възможност да снимам пеликаните рано сутринта, по изгрев слънце от кану, докато са на гнездовите платформи. След като публикувах тук една снимка, някои хора ми писаха, че е опасно за пеликаните да бъдат снимани, докато са на гнездовите платформи. А те са застрашен вид!
По уайлдлайф форумите казвали, че не приемат снимки на птици, заснети в гнездо. Тук не е такъв форум естествено, но е хубаво да се съобразим с това и да не публикуваме никъде подобни снимки, тъй като това би стимулирало хора, незапознати с особеностите около застрашените видове птици, да допускат понякога несъзнателни грешки, застрашаващи поколенията на животните!
Езерото в периода, в който бях там, не беше в най-красивия си вид. Най-много птици има към края на лятото;) Тогава също така, както се досещате, всичко е зелено и цветно, в момента е малко сивкаво. Аз успях да снимам само пеликани и корморани. Със сигурност имаше и гъски и още няколко вида по-дребни птички.
200мм на Олимпус дават зрителен ъгъл, като 400мм на фулфрейм. Мен ми бяха почти достатъчни. Ако ви заведат на правилното място, където рибарите хранят птиците примерно, може да имате много добра възможност да направите хубави кадри, при това отблизо. Но така като гледам, ще пристигнете баш след времето за снимане, и ще си тръгнете баш преди втория шанс за хубава светлина, но колкото - толкова. За един ден
|
|