Автор: fahrenheit451
Дата: 18-06-10 15:39
И аз да кажа нещо. Преди известно време си купих leica m7 и взех един summilux 35/1.4 asph.
Взех си ч/б кодак от екоипекс и на следващият ден снимах за първи път на едно парти, където ме бяха поканили с жена ми. От първите 36 кадъра, мога да кажа че поне 10-15 са много по-добри от всичко, което преди за около две години съм снимал с Olympus E-3 и обективи 50/2, 50-200 с бързия мотор. Просто и ясно, нещата са абсолютно несравними, да не говорим за усещането.
Разбира се, за фоторепортери дигиталните камери са далеч по-практични и с това никой не спори, но ако човек снима за кеф и иска да снима, а не да щрака, дори и без да е професионалист, това става с лентова лайка.
След няколко дни си купих един руски фотоувеличител от битака за 3 лева, химия и хартия пак от Екоипекс за около 20 лева, използвах няколко паници и един червен стоп от един байк, и в резултат на това си копирах чернобелите снимки, които си лепих на плочките на банята. Това стана от късно вечерта до полунощ - оставям на вас да познаете как съм се чувствал и какво удоволствие съм си доставил. Само да добавя, че си купих и грамофон унитра за 35 кинта и 10 ина плочи за по 50 ст. От тогава не съм пускал си-ди плеъра ...
|
|