Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 leica и m4/3...
Автор: pstoev   
Дата:   14-03-10 23:11

това го изрових от м4/3 форума на дпревю..
на мен прилича на leica "брандиран" panasonic GF1...

http://farm3.static.flickr.com/2785/4426936810_e264b560c7_b.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: leica и m4/3...
Автор: tvk75   
Дата:   14-03-10 23:13

ама е leica,надали има общо с панасоника

Автор: hotsnail   
Дата:   14-03-10 23:13

ами няма телеметър май.....ама лайка обективите добре му седят явно е ГФ-1 с лайка лого.

Гот! Знам поне еидн чвоекд ето би искал подобно .

Автор: caro-anton   
Дата:   15-03-10 00:23

стоев, бе, от къде ги влачиш тия лайки? [smilie18]

да, неуспялата лайка се нарича панасоник.

Автор: next_time   
Дата:   15-03-10 00:32

Неуспялата лайка има много имена, а панасоник е нищо повече от панасоник, дори до неуспяла лайка не го докарва.

Автор: rorus   
Дата:   15-03-10 10:08

Panasonic-a GF1 е идеалното второ тяло за хората с Лайки-те.

Автор: didesignbg   
Дата:   15-03-10 10:27

Panasonic-a GF1 е идеалното второ тяло за хората с Лайки-те.

Със кроп х2 и липса на стабилизация в тялото ли?[smilie8]

Дата:   15-03-10 11:24

че какво му е на кропа

Автор: джъмбо   
Дата:   15-03-10 11:40

само не мога да разбера за какво ти е 2 ро тяло ако имаш дигитална лайка [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   15-03-10 11:42

ами мен тая лайка ще ме е страх да я мъкна навсякъде,като гледам цената

Дата:   15-03-10 11:43

какво да му е, ебава мамата на готините широки обективчета за лайка, какво да прави? 15мм хелиар става прекрасните 30 мм, универсално стъкло отвсякъде[smilie5]

Дата:   15-03-10 12:32

didesignbg:
Съгласен съм, че със стабилизация в тялото - още по-добре. Ама ако трябва да избирам между по-бърз/добър фокус и стабилизация веднага избирам първото.

джъмбо:
Ами за резерва. Ако си на майната си и ти се скапе Лайката - к'во става? Или тя е желязна?

Дата:   15-03-10 12:41

джъмбо:
Ами за резерва. Ако си на майната си и ти се скапе Лайката - к'во става? Или тя е желязна?

продължаваш с лентовата [smilie7]

Дата:   15-03-10 13:11

ъъъ, защо снимаш с цифрова, след като имаш лентова, въобще[smilie11]

Дата:   15-03-10 13:21

дълбоко се съмнявам някой да е преживял този момент - да му се скапе лайката някъде. възможно е да й свършат батериите, но чак скапване... пък и нали има механични скорости, човек продължава да снима...

Дата:   15-03-10 15:36

напреееед.... към миналото...

Дата:   15-03-10 16:19

чак пък такова отричане на филма [smilie8]

Дата:   15-03-10 17:01

Хайде сега - чак пък отричане [smile]
Аз не съм талибан [smilie3]
Всеки снима, с каквото му е кеф!

Просто казах, че GF1 е добро като резервно 2-ро тяло на Лайките. Който си носи лайката - си снима с нея разбира се.

Но пък ако тези, които си купуват дигиталните лайки са само притежателите на лентови лайки.... не знам какво бъдеще я чака тази фирма.

Дата:   15-03-10 17:14

росене... мога да седна по справочника и да сметна колко са произведените филмови лайки...

предполагам ще са над 100 000

в момента а ти кажа се чака поне по 3 месеца за М9 значи... хм явно имат бъдеще [cool]

Автор: smqna   
Дата:   15-03-10 17:39

Те притежателите на лентови лайки не са чак толкова малко, България не я броим.
М9 се продава много добре, много по-добре от М8 иМ8.2, на които цената им стигна на старо 1600лири.
С някои от обективите е същото положение, чака се. 28ф2.8 асферичния елмарит и 35мм сумилукс са сред най-търсените.
Лайка има и неизпълнени поръчки за С2.

Дата:   15-03-10 17:53

ма вий още ли я чоплите тая тема? [smilie18]

определено ако имам лайка няма да снимам с това цифрово недоразумение, понеже не ми се реже половината картинка ей така, само щото бил кроп. пък че нямал стабилизация - голям праз, все едно филмовите апарати имат стабилизация...

с други думи -ала-бала.

да взема да си купя и аз една лайка, че да мога да се наредя и аз барабар Петко с мъжете? Щото сега... само на приказка го докарвам... [smilie18]

Дата:   15-03-10 18:05

Нека/трябва да има разбообразие!

От една страна ми се струва много скъпа тази Лайка система, но от друга страна уважавам техния бизнес модел. Може би и затова произвеждат малки количества - за да бъдат бутиков продукт. Не можеш да пребориш Азия с цена, трябва друго.

(100,000 е добре / май пазара на SLR e около 10,000,000 за 2009 / Лайка сигурно няма да прави повече от 4-5000 за година - пак бизнес модела?)

Мен повече ме интересува художествената страна на фотографията и в този смисъл - крайния резултат като изображение.

Що ли се бутам в техническите теми?!

Ами щото е по-лесно да изкажеш мнение [smile]

Дата:   15-03-10 18:35

абе то да ти кажа и бентлитата не ги карат много [cool] трудно се борят с тойотите

Автор: fahrenheit451   
Дата:   18-06-10 15:39

И аз да кажа нещо. Преди известно време си купих leica m7 и взех един summilux 35/1.4 asph.
Взех си ч/б кодак от екоипекс и на следващият ден снимах за първи път на едно парти, където ме бяха поканили с жена ми. От първите 36 кадъра, мога да кажа че поне 10-15 са много по-добри от всичко, което преди за около две години съм снимал с Olympus E-3 и обективи 50/2, 50-200 с бързия мотор. Просто и ясно, нещата са абсолютно несравними, да не говорим за усещането.
Разбира се, за фоторепортери дигиталните камери са далеч по-практични и с това никой не спори, но ако човек снима за кеф и иска да снима, а не да щрака, дори и без да е професионалист, това става с лентова лайка.
След няколко дни си купих един руски фотоувеличител от битака за 3 лева, химия и хартия пак от Екоипекс за около 20 лева, използвах няколко паници и един червен стоп от един байк, и в резултат на това си копирах чернобелите снимки, които си лепих на плочките на банята. Това стана от късно вечерта до полунощ - оставям на вас да познаете как съм се чувствал и какво удоволствие съм си доставил. Само да добавя, че си купих и грамофон унитра за 35 кинта и 10 ина плочи за по 50 ст. От тогава не съм пускал си-ди плеъра ...

Автор: antonio.caro   
Дата:   18-06-10 15:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »