Автор: kaic
Дата: 27-02-10 22:21
Нека бъда първи с пост
В съвсем прясна съседна тема новак пита дали да си купи Никон Д5000 и веднага му се отговаря:
Позволявам си да цитирам:
"ittv"
Дата: 27-02-10 21:47
Пич, няма лошо да е Никон, ама се напъни поне за едно Д90, всички експерти тук пишат д5000 ама с тази кочина като ти се прииска да снимаш с 50/1.8 който си е must have обектив както се казва, или портретчета с 85/1.8 и както си начинаещ надали ще ти се работи с ръчен фокус, защото това са хубави обективи ама нямат мотор, или ако ти се прииска да снимаш с по-бюджетен широк обектив като Токина 12-24, който за парите си никак не е лош и пак върти ръчно, че пак няма мотор, изобщо ще те ограничава доста това тяло, така че или се напъни за д90 или се насочи към останалите 2 марки.
Тези, които са ти препоръчали д5000 са от фанатизираните фенове, дето не искат да ти помогнат и да ти дадат съвет, ами само да спамят темата, ама и те не знаят защо ама то явно защо така правят, взели са си китака и стрелят ама и те ще се усетят къв ще го ядат като им се прииска по-читаво обективче, никон (макар, че не снимам с тях) са чудесни апарати, но от д90 нагоре, ей тка да имаш едно на ум
На колко от вас притежатели на "тази кочина" Nikon D500 както я нарича гореспоменатото гуру ви се е налаголо да ползвате 50/1.8 и или да ви е липсвал.
Аз лично до скоро имах 50/1.8 и го продадох, не защото неможех да да работя с него /апарата си има точка за потвърждение на фокуса в окуляра и не ми е било трудно да снимам с него, освен бързо движещото ми се дете/, ами просто реших, че щом Никон са произвели нов модел обектив, би трябвало да е добър.
Сега имам 35мм 1,8 който е с мотор и смятам ми върши същата работа или поне същата, че да не кажа и по добра от 50мм. Явно въпрос на вкус.
Чакам и друго мнение, и гледна точка, ще ми бъде интересно.
|
|