Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Фен клуб на снимащите с Nikon D5000 дoбавям и Nikon 3000
Автор: kaic   
Дата:   27-02-10 22:09

Подробности в следващия пост

Отговори на това съобщение
 Re: Фен клуб на снимащите с Nikon D5000
Дата:   27-02-10 22:10

Здравйте приятели и фенове на марката фотоапарати Никон, за някой може да е смешно, но стоя си пред компютъра и си мисля, какво ли би станало, ако предложа на притежателите на Nikon D5000 да създадем фен клуб на модела.
Идеята ми е провокирана от това, че във основния форум мнението за този апарат е протеворичиво. Обикновенно се изтъкват неговите отрицателни качества, нещо което му лиспва или не е добре направено, нещо което производителя е сложил, а някой го отричат, защото видите ли можело и без него.
Аз пък съм на мнение, че това е един много добре направен апарат макар и смятан от други за „любителски” той ми върши много добра работа, а вярвам и на вас.
Понеже в последно време работата ме „натисна” както се казва и ми остава все по малко време за снимане, някак си загърбих това свое хоби. През мен минаха доста апарати и винаги ми е било интересно да ги разучвам като технически възможности и откривайки нещо ново във начина на боравене в апарата ми е доставяло истинско удоволствие и тръпка, но с D5000 изостанах.
Лично аз закупих Д5000 още при самото му излизане на пазара, но въпреки това, не ми остана време да го „разцъкам” както се казва и се чувствам „жаден и гладен” в боравенето с него. С две думи, знам, че апарата може много, но немога да го изстискам както ми се иска.
За мен лично ще бъде много интересно и полезно, ако тук се заформи дискусия основно положителните качества на апарата, как да снимаме, с какви настройки, слаби и силни места, обективи и техника на снимане, да показваме добре снимани кадри.
Ще се радвам ако споделите идеята ми и дискусията се разрастне, защото надявам се да бъде полезна не само нанас притежателите на този модел, а и на тези които се двоумят все още дали да си го купят.
Нека станем общество.

Автор: minolta9   
Дата:   27-02-10 22:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-02-10 22:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: djfroggy   
Дата:   27-02-10 22:20

В интерес на истината този апарат е уникален и единствен по рода си.Другите марки могат само да се учат.Единствен конкурент от друга марка е Олимпус Е620![shtrak]

Дата:   27-02-10 22:21

Нека бъда първи с пост [smile]
В съвсем прясна съседна тема новак пита дали да си купи Никон Д5000 и веднага му се отговаря:
Позволявам си да цитирам:
"ittv"
Дата: 27-02-10 21:47
Пич, няма лошо да е Никон, ама се напъни поне за едно Д90, всички експерти тук пишат д5000 ама с тази кочина като ти се прииска да снимаш с 50/1.8 който си е must have обектив както се казва, или портретчета с 85/1.8 и както си начинаещ надали ще ти се работи с ръчен фокус, защото това са хубави обективи ама нямат мотор, или ако ти се прииска да снимаш с по-бюджетен широк обектив като Токина 12-24, който за парите си никак не е лош и пак върти ръчно, че пак няма мотор, изобщо ще те ограничава доста това тяло, така че или се напъни за д90 или се насочи към останалите 2 марки.

Тези, които са ти препоръчали д5000 са от фанатизираните фенове, дето не искат да ти помогнат и да ти дадат съвет, ами само да спамят темата, ама и те не знаят защо ама то явно защо така правят, взели са си китака и стрелят ама и те ще се усетят къв ще го ядат като им се прииска по-читаво обективче, никон (макар, че не снимам с тях) са чудесни апарати, но от д90 нагоре, ей тка да имаш едно на ум

На колко от вас притежатели на "тази кочина" Nikon D500 както я нарича гореспоменатото гуру ви се е налаголо да ползвате 50/1.8 и или да ви е липсвал.
Аз лично до скоро имах 50/1.8 и го продадох, не защото неможех да да работя с него /апарата си има точка за потвърждение на фокуса в окуляра и не ми е било трудно да снимам с него, освен бързо движещото ми се дете/, ами просто реших, че щом Никон са произвели нов модел обектив, би трябвало да е добър.
Сега имам 35мм 1,8 който е с мотор и смятам ми върши същата работа или поне същата, че да не кажа и по добра от 50мм. Явно въпрос на вкус.
Чакам и друго мнение, и гледна точка, ще ми бъде интересно.

Автор: kapitancho   
Дата:   27-02-10 22:24

Супер апаратче, ама ако беше в тялото на Д90, щеше да е супер. Лично аз чакам такъв модел на Никон (примерно Д9000), но не знам дали и кога ще излезе. Иначе успех с клуба. Дори и Д5000 е едно много приятно апаратче!

Автор: ittv   
Дата:   27-02-10 22:25

както писах в една друга тема, огромен недостатък, че няма мотор тялото и това много ограничава и за разликата от 200лв с Д90 е чиста проба прецакване да си купиш д5000, за мен няма логика, да сигурно ще си го купят хора минаващи от сапунерки, дето е голям кеф лайв вю-то в комбинация с чупещия се дисплей [ezik]

Наистина не знам как се продава това тяло изобщо, по-добре си основете клуб Прецакани [beer]

Дата:   27-02-10 22:25

Дата:   27-02-10 22:26

Подозирам нотки на ирония в някой, но преди години в далечната 2007 бях пуснал подобна тема за фенове на canon "S" серията и се получи доста добра и полезна дискусия от съфорумци, така, че моля незаинтерисуваните да не внасят смут в нашите редици.[smilie3]

Дата:   27-02-10 22:27

Дата:   27-02-10 22:33

Автор: ittv   
Дата:   27-02-10 22:36

kaic: не съм гуру, просто е въпрос на елементарна мисъл за да видиш, че д5000 е набутвация и няма никакви предимства пред д90, ама така е, криво е да си признаеш, че си се прецакал ти, както и всички собственици на д5000 :)

Ама ако си разчоплиш малко пипито и сам ще осъзнаеш, че за 200лв разлика се прецакваш да не можеш да ползваш обектви като 50/1.8 и 85/1.8 [beer]

Дата:   27-02-10 22:38

"minolta9" с цялото си уважение към Вас, изберете си друга тема да пишете, явно по тази нито има какво да кажете, или ако кажете нещо, то не е толкова смисленно, че да бъде от полза за някой.
Приемете и личен съвет: не бива да се прекалява с бирата в късните часове, ако човек няма нужния тренинг и не му носи. [beer]

Автор: Yanakiev   
Дата:   27-02-10 22:41

Ombre, D90 es mejor.

Автор: jivkojj   
Дата:   27-02-10 22:42

50/1.8 не е толкова трагично че го няма автофокусен. Все пак това е "нормален" за фул-фрейм, а на кроп става дълъг. То и затова Никон съвсем правилно се ориентираха с 35/1.8. Виж за портретен, вярно е че няма с евтин мотор.
Възможно е обаче, направят ли портретен за кроп, просто да почнат да махат полека-лека моторите и от по-високите класове.

Дата:   27-02-10 22:42

Дата:   27-02-10 22:48

И отново искам да напомня, да се прочете и осмисли, ако не затруднява идеята на темата.
Накратко премодулирана тя е:
"Нека си помогнем взаимно да боравим с Nikon D5000 и да разкрием неговите пълни възможности", а на нападките на "колеги" като "ittv" /слагам в кавичи за да не се обидят, че ги наричам колеги/. Един съвет към тях: Злобата уморява, тя кара хората да се напрягат за да мислят злини и нападки, по този начин тялото се сковава, изпълва се с напрежение, става неработоспособно, възможна е появата на гърчове, а и общественното мнение не е благоразположено към такива хора.
Бъдете позитивни, това ще ви отвори към света.
приятна вечер и дискусия желая.

Дата:   27-02-10 23:13

Автор: atrifonov   
Дата:   27-02-10 23:27

kaic ние с Д3000 да се включим ли в клуба[smilie11]

Дата:   27-02-10 23:35

atrifonov, добавям в заглавието[smile]
Нали и вие с D3000 и ние с D5000 сме от "набуталите се", така, че трябва да си помагаме с каквото можем. С две думи трябва със "скапаните си кочини" да се опитваме да правим някакви снимки, макар и без да можем да си купуваме 50мм/1,8 и 85мм/1,8
За мен лично ще бъде интересно да се заформи полезна дискусия, но нали виждаш какво става по горе, от 20 поста колко са стойностни.
Дано не продължи така, че "язък за барута" както се казва.
Ще се радвам да има споделяне на полезен опит в темата, те двата модела са сходни.
Поздрави!

Дата:   27-02-10 23:39

Автор: gogo_75   
Дата:   27-02-10 23:50

D5000, D90 все тая, единия с чупещо се незнам си какво, пък другия бил с повече копчета, че и с "матор" реално като параметри на матрицата са същите, а що да давам 200 лв. за мотор при положение че не изкарвам пари от снимки.
Аз лично отидох в магазина харесах си D5000 - то и го взех. Не съм се ръководил от мотори, и какви стари обективи мога да му закача. Всъшност мога да му закача и безмоторен обектив, защо да не мога! Но май вече почти не продават нови такива, а на старо не ми се рискува да вземам обективи. Nikon може би са се ориентирали към приключване на производството на безмоторни обективи, така че рано или късно и вие с моторите ще си закачите такива обективи, но по-напред може би ще си смените телата с по-нови, а в тях едва ли ще има вече мотори.... И може би колкото по-рано го проуметете толкова по-добре за вас. [ezik].

Сега към автора на темата, мисля че от това едва ли ще излезе нещо свястно, чоже би трябваше в петък да я пуснеш тази тема. [smilie25]

Иначе и аз съм в клуба [smile]

Публикацията е редактирана (27-02-10 23:50)

Re: Фен клуб на снимащите с Nikon D5000 дoбавям и Nikon 3000
Автор: atrifonov   
Дата:   27-02-10 23:51

Аз едно не мога да разбера- откъде накъде някой ще ми казва че съм се набутал, нека аз да прецена дали това е така. В крайна сметка не съм профи и не си изкарвам парите със снимане. Аз също знам, че Д90 е много добър, но не мога да си го позволя. Да знам, че и Д5000 е по- добър от Д3000, но 200-300 лв разлика са си пари.
Така че господа "философи" спрете с негативизма и мислете малко позитивно

Re: Фен клуб на снимащите с Nikon D5000 дoбавям и Nikon 3000
Дата:   27-02-10 23:54

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »