Автор: 35mm
Дата: 08-02-10 17:29
Аз вече сега имам тези, но ще провереря и варианта от велосипедите - ще ми по цялата дължина на краката да ги увия(около 1 метър). Но не искам много пухкави и дебели материи заради по-долу сниманите челюсти.
Студа настрана, увиването на краката помага хем да не се пързаля в ръцете, хем да не е лъскав статива.
Понеже ползвам много аксесоари за краката, например ето тези:
http://photo-zona.net/images/user29743/album20950/preview/1265677254_wtkn7572_SuperClamp.JPG
си ми трябват алуминиеви крака за да понесат натиска от челюстите. А и за сериозна работа си ми трябва самия статив да си е тежък, иначе ще се преобърне от тежеста на аксесоарите закачени по краката му. Например "магическа ръчичка" - тези гъвкави рамена на които се закачат много неща - глава, сенници, светкавици и т.н.На тези челюсти мога да закача много разнообразни неща които ми правят живота много лесен и приятен.:)
Та за повечето ми работа ми трябва алуминиев и много тежък.
А като тръгна в планината без транспорт или снимам ей така за спомен от някое пътуване и аз искам леко карбоново, което да се побира в раницата.
Рано или късно, тези от нас които снимаме често със статив, разбираме че ни трябва повече от един статив.
Така че това за студа не го приемам сериозно. Така е, карбона е по-приятен на пипане, но този факт се губи сред много по-важните фактори какъв да е статива.
Подозрително добре материала на тези калъвки за краката поема натиска от една такава челюст. Не е много дебел, така че челюстите да не потъват в мека материя и да са хлабави а стягат все едно на метала директно, а пък материала дава много грапав захват с ръце или с ръкавици - въобще не се пързаля. Някой е премислил добре дизайна и дебелината на материята за случаите когато върху нея ще се закачат и стягат челюсти с аксесоари. Браво.
Публикацията е редактирана (09-02-10 03:44)
|
|