Автор: trusinov
Дата: 22-01-10 07:48
Колегата е напълно прав, аз съм подходил от гледна точка на бюджета, с който си обявил, че разполагаш. Но 50-ката е наистина добър, но не много вариант. Първо наистина конструкцията му е уникално калпава. Имаш чувството, че е детска играчка , ако искаш портретен обектив вземи 85-ца и не взимай 70-200 Л за да не похарчиш повече. 50-ката идва маалко къса за портрети и прави лицето леко плоско, докато 85-цата заради милиметрите си оформят много по приятно контурите и формите. Да не говорим, че конструкцията му е мноооого по сериозна. Ако пък прецениш вземи само 70-200 4L. Заради милиметрите си този обектив освен, че ти подсигурава добро по-дълго варио ти подсигурява и много добър портретен обектив с доста хубаво боке. Ето ти пример:
http://teskey.smugmug.com/photos/562993249_Y9t2m-L.jpg
Мисля, че дори само 70-200 да вземеш няма да съжаляваш и пак ще влезеш в бюджета си. 55-250 по всички параметри покрива перфектно парите си, но ти искаш нещо, което няма да тръгнеш да го сменяш след някой друг месец, а ще се снимаш за удоволствие години. Така, че според мен по разумния вариант е 70-200. Разбира се това си е мое лично мнение и не ангажирам никого с него.
Публикацията е редактирана (22-01-10 09:39)
|
|