Автор: HSGeorgiev
Дата: 25-12-09 23:33
sandesko, аз пък за разлика от теб не снимам с Никон, а с Канон, но пък мога да ти кажа, че Никон не се излагат, както ти го представяш. Просто има различни модели за различни потребители - нямаш си на идея просто колко много хора снимат без да имат нужда от някакво високо качество на изображението, но пък за тях е за предпочитане и дори е важно камерата им да не ги занимава с такива неща като избор на режими, избор на ISO, скорост или бленда... Просто за всеки влак си има пътници, а производителите се стремят да покрият нуждите на всички пътници, за да продават. Целта на тази камерка я описват така: " Nikon took its budget-friendly megazoom--the Coolpix L100--the other direction by limiting shooting options and setting the price below $280 offering up a purely point-and-shoot experience with a wide-angle 15x zoom lens on front".
В случая камерката с нищо не е виновна, според мен - просто не е точния инструмент за целите на собственика и. За някой друг, обаче, тази камерка може да се окаже красивото мъниче, което без да го ангажира с абсолютно никакви настройки снима почти от под носа му чааааак до хоризонта. И освен това прави прекрасни кадри за профила в Facebook и за изпращане през Skype...
Просто човек трябва да внимава преди да избира - "това е по-хубаво от онова" не винаги означава и "това ще ми свърши работата, за която ми трябва".
|
|