Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Има ли опити с никон :)
Ще е интересно да се види този опит, ако някой прежали предварително парите за D90 или D300.
Сигурно пак ще е като нов, но за всеки случай :)
И по свободно падане никона пак е над канона
:) (сега да не отнеса критики, майтапя се)
Знаех за един 20Д изтърван от кола при движение с доста висока скорост, и оттървал се само с козметични повреди, ама това вече е прекалено.... пък аз мислех да минавам в другия лагер
Аз лично съм леко скептичен в този случай.
Даже и да е вярно, според мене е луд късмет при такова падане да няма значими поражения, било то вътрешни или външни. Казвам го, абстрахирайки се от това какво пише на корпуса на апарата.
Самолета и целия екип са били Никон-ци ... искали са да счупят един Канон и понеже не са успяли на земята са го пуснали от самолета,но уви пак е останал здрав ...
Ето какво сметна един ученик от 9 клас с формулите за равноускорително движение:
пътя, който тук е 900 м, S=g*t*t/2
скоростта при удара V=g*t
С малко аритметика се получава, че скоростта в момента на удара ще е около 480 км/час, ако не се отчете съпротивлението на въздуха. Тъй като последното съществува, скоростта определено е по-малка.
Интересно как те са я определили на 160 км/час? Но да приемем нея. Ако приемем че времето на сблъсъка е 1/4 секунда (то зависи колко мека е почвата и би трябвало да е много по-кратко), то за ускорението на удара получаваме:
160км/ч = 160 000/3600 = 44 м/сек
а=V/t -> a=44/0.25=176 m/sek2 , т.е. около 18 пъти земното ускорение.
Е, това че апарата работи след понасяне на такова ускорение, си е най-долнопробна и евтина реклама. Освен ако апарата не е паднал в купа сено, която току-що е направена и сеното не се е сбило.
Шанс 1:100 милиарда или по-малък.
Дано Шадоухенд да се завърти в темата - той си изпусна канонския китак от много високо - не помня вече колко метра ми каза и къде точно беше, ама някви адски скали. Слизат по- късно следобеда долу, намира си обективчето, завива го на 300Д-то и О,Чудо! - работи. Работеше си до последно когато го питах.