Автор: vlex
Дата: 04-12-09 08:11
Въпросът е дали обективът е с приравнени стойности след вземане предвид на кроп фактора или не. Мисля, че примерно 50EF-S и 50EF нямат същия зрителен ъгъл, просто щото EF-S е приравнен за кропка, а EF с реалната стойност за ФФ. При сонитата трябва да е сходно Може и да се бъркам нещо, но нЕкак си логично ми изглежда... Имам предвид логично ми изглежда на обективи предвидени за кропка да се пише 35мм-овия еквивалент, като така лъжем людете, че 50мм за а350 примерно, не е реално реално 35мм и ще има зрителен ъгъл на 35мм ако се лепне на а900 примерно... Някви такива конспирационни пазарни интриги ми се въртят в главата, ма може да е от ранния час и то малкото сън
едит: Да отговоря на въпроса ти, доколкото го разпрах: Z мм обектив (с реални 35мм-ови стойности, затва примерно вземаме да е м42 лупа) сложен на кропка се приравнява на ZxК мм, където К е кроп фактора: демек обектив за ФФ 14мм като го сложиш на кропка с кроп 1.5х ще стане 21мм, ку го сложиш на кроп 1.6х ще дойде към 22,4мм и т.н. И обратно - ако имаш някой китак, то той най-вероятно ще има приравнени за кропката стойности, а не реални. Примерно за кроп 1.5х ако китакът е 28мм, то реално ако го завреш на ФФ той трябва да има зрителен ъгъл близък до този на 18мм: Y мм за кропка са равни на Y/Kmm за ФФ.
Поздрави,
Влад
Публикацията е редактирана (04-12-09 08:20)
|
|