Автор: Myth
Дата: 01-12-09 19:10
Скоро имах предложение евентуално да направя портретни снимки на деца от детска градина в пловдиско село. Всяко дете по един портрет с Дядо Коледа, 30 деца. Казвам, ще помисля. Днес обаче по скайпа, момичето от агенцията, която им организират детскто парти ми казва, получихме оферта за 60ст. да ШЕСТДЕСЕТ СТОТИНКИ на снимка. Казах не благодаря, НИЩО ДА НЕ РАЗБИРАМ (аз и без това нямам големи претенции) от фотография за тия пари няма да снимам, по-добре да дойда БЕЗ ПАРИ да снимам и да им подаря на децата по една снимка. Няма да обиждам нито моя си труд и познания, нито труда по принцип на фотографската общност, който иска да снима. Ама седя и се чудя, кой малоумник (да ме извинява човека) обижда себе си и труда си по тоя начин. 30 деца по 60ст прави 18лв. гориво 7-8лв. (минимум) и изкарване на снимките хич да не 5-6лв (трябва да са за същия ден, на обяд снима вечерта до 17:00ч. трябва да е предал готовите снимки) и какво излиза за 4-5лв... Баси ами незнам нямам думи, не се ядосвам за това, че се предполага че "подбива" цените на останалите в бранша и изобщо дори няма значение дали е фотограф или компютърен техник примерно. Не за това се ядосвам ядосвам, че някой може по такъв начин да обижда собствения си труд и на останалите занимаващи се със същото, дори няма значение дали е в областа на фотографията или нещо друго. Незнам какво да кажа, просто имах нужда да го кажа, споделя пък и интересно ще ми е тайа или иначе след, като така и така съм го написал, да чуя какво мислите по въпроса.
|
|