Автор: jester
Дата: 05-11-09 12:29
ivodam, тук мога само да се съглася с теб. DPP става все по-добра програма. Аз просто преди време се отчаях от себе си като обработчик на RAW файлове, понеже след като половин час ръчках един кадър, който бях поомазал и уж бях доволен, като го сравних с JPEGa, който камерата си беше изпляскала без много труд и умрях. Не знам как бях успял така да почупя детайла от RAW file, при положение че смотаният JPEG си имаше предостатъчно. Това е и причината да пусна RAW файловете от теста ми като линк, да си ги дръпнат хората, който могат да работят с тях.
Иначе за мониторите - ами простичко е. Първо, няма как да си разменяме тестове на хартия във форума. Второ, аз, с никаквия ми опит в предпечата и печата, съм правил такива хубави копия на хартия, от файл, който си е изглеждал мазаница на монитора, че за мен хартиеното копие е много по-субективен критерий.
Но, пак повтарям, аз не съм фотограф, не правя често хартиени копия, не разбирам от ICC профили, никога не снимам в Adobe RGB и т.н. Аз снимам само за удоволствие и въпреки че имам бая години опит и известни теоретични познания, никога не ми се е налагало да задълбая прекалено надълбоко.
Пък и то на тия години няма и много време.
Да не говорим, че ми е достатъчно мъка, че откакто прогледнах със светли обективи и сега искам всичко да ми е поне на 2.8 :(
Знанието си е голяма тежест, шъ знаеш.
Публикацията е редактирана (05-11-09 12:32)
|
|