Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Светкавицата бих я прежалил, все пак е цифров апарат и няма нужда да чакаш 36 кадъра, за да вдигнеш чувствителността... но без визьор... вярно, така се снима с широки обективи с телеметричен апарат, но ми изглежда гадна работа непрекъснато да съм с ръгнат визьор в чехълчето за светкавица... а с протегнати ръце не снимам.
Но няма да пуснат скоро с визьор, щом ще спускат скъп цифров визьор... мда.
Все повече се приближава, към перфектния за мен апарат. Новите обективчета изглеждат пак малки, което е много готино. Системката започва да придобива полузавършен вид.
Усещам как искам EP-2, 20mm f1.7, 14-150 mm f4-5.6 и 9-18 :D
P.S. Само да имаше 14-150 за 4/3 на нормална цена, а не Лайкова...
NiGhtPiSH ...със сигурност цената на 14-150 и 9-18 няма да е по-малко от 500$
това което ми е доста интересно е AF Tracking
определено ще е много полезна опция при снимане на доста отворена бленда(заради плиткия фокус)особено при макро от ръка...не че има такива аф обективи за м4/3,но вероятно ще я включат в новите 4/3 тела...
а каква е толкова голямата полза от визьор за такъв тип апарат?? като нито ще се фокусира през него, нито нищо?? дисплея не върши ли работа за кадриране??
dau ...
затова написах "не че има такива аф обективи за м4/3" всъщност има един панасоник 45/2,8...
или да речем адаптер+zd 50/2...макро на ф2 от ръка си е чист късмет,един милиметър да се мръднеш и излизаш от фокус,а с тази функция,ще те държи на фокус...
Цитат от превюто в CNET: "...And without overall improvements to the AF system, I can't see how the E-P2 can do much better than its predecessor. "
Основният недостатък на E-P1 пред GF1 беше бавният фокус и явно не са го оправили.
Единственото подобрение спрямо E-P1 е черният цвят, а всички знаем, че само черните апарати вадят хубави снимки
14-150mm f4-5.6 (28-300mm equivalent) - изглежда супер туристически обектив (макар и тъмен), само дано не струва колкото подобните на Лайка и Панасоник
Не бих казал, че на Е-П1 е бавен фокуса. Бавни са обективите които ги има в момента. На моя пен му закачих 14-54mm f/2.8-3.5 II Zuiko и фокусира като нормален ДСЛР. На дисплея се вижда всичко идеално, даже и на силно слънце, с липса на фокус па ептем нема проблеми и на толкова слаба светлина дето предишния ми Д80 определено се чудеше. Въобще, тук както винаги се приказва, разсъждава и се дават големи и умни изводи без "експертите" да са пипнали това за което пишат.