Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Нощни снимки
Автор: mugliva   
Дата:   16-10-09 22:02

Здравейте приятели :)
Имам малък техничеки проблем хах...снимах по проект но не мислех че ще се получи по този начин по които излезнаха снимките.Като цяло замисъла на проекта беше да се снимам през нощта как спя...всичко беше точно , сложих си камерата на статив , използвах филм със ISO от 125 , а филмът се експонираше през цялата нощ.Главната ми идея беше да запечата движенията които правя през ноща дори и да са размазани, но днес когато проявих филмът ,със голямо съжаление останових че на негатива се вижда всичко друго освен мен.Та въпросът ми е следният : някои от вас има ли представа как бих могла да запечатам движенията си през цялата нощ тaкаче да са видими на негатива ? За съжаление не очаквах да се получи това недоразумение и тъй като нямам представа по какъв друг начин мога да го направя това, реших да питам вас за помощ , защото смятам че има хора които са по наясно със нещата :) Благодаря ви искренно и предварително :)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   16-10-09 22:03

IR ?

Re:
Дата:   16-10-09 22:04

извинявай много но ще ми кажеш ли какво означава IR :)

Re:
Автор: asahi   
Дата:   16-10-09 22:06

Използвай кино или видео камера.
За методите н афотографията си трябва фотограф, оценка на светлината, избор на момент и т.н.

Сигурна ли си, че филмът се е експонирал цялата нощ?

Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   16-10-09 22:06

Спиш в пълен мрак и през един час те светва един къс импулс.

Re:
Дата:   16-10-09 22:09

Да напълно сигорна съм...експоницията траеше някъде околю 6/7 часа, а можеби не е достатъчна...Замислих се дали да не използвам някоя лампа която свети директно върху мен...както CanoniO предложи , но ако свети през цялата нощ върху мен дали ще има ефект ?

Re:
Автор: h_bio   
Дата:   16-10-09 22:16

ако свети през цялото време ще прегори

Re:
Дата:   16-10-09 22:16

Ефект ще има, но дали ще ти е полезен?
Мисля, че този, който ти е дал идеята или не е наясно докрай, или не всичко ти е обяснил. Третият вариант е да не си го разбрала.

Вероятно сте гледали едни такива размазани силуети на спящи хора по телевизията? Те са вичко, но не и документиране на една цяла нощ.

IR е Infra Red фотография. Снима се в близката инфрачервена област н асветлината. С твоите познания няма да ти свърши работа.

--------------------

Най-лесното, което се сещам, е да вземеш една уеб-камерка и да я пуснеш да записва цял анощ. После да и отбереш кадри и при наслагването им ще получиш горе-долу това, което те интересува.

Re:
Дата:   16-10-09 22:18

...или да резюмираш 7 часовия си сън в 1 минута, като в тази минутаи зпълниш всичките движения от сънната си хореография. Естествено осветеността трябва да се съобрази с 1 минутна ескпонация.

Re:
Дата:   16-10-09 22:30

Асахи проблемът е че никoй нищо не ми е обяснявал и аз предположих че по начина по които го направих би могло да се получи...а размазаните силуети са точно ефектът които искам да постигна...ще ми обясниш ли малко повече за Инфра Ред фотографията ако не ти е проблем ? :) може и да разбера за какво става въпрос :)Идеята за уеб камерка също е доста добра алтернатива...благодаря ти че я предложи! х_био това което ти предложи също е вариант .но в моя случай идеята е главно върху движенията които правя без да осъзнавам че ги правя :) благодаря ти и на теб :)

Re:
Автор: Shmidt   
Дата:   16-10-09 22:37

mugliva

Той и CanoniO ти го е казал [beer]

... със голямо съжаление останових че на негатива се вижда всичко друго освен мен...

Много си мърдала ми се струва [smilie21]

Re:
Дата:   16-10-09 22:41

Шмидт хаха ами сигорно си прав за мърдането :) CanoniO го каза самоче аз се чудя как да го направя смисъл лампи на таимер незнам да има...

Re:
Дата:   16-10-09 22:44

ако искаш при тези условия да се виждат отделни движения или поскоро имаш предвид позиции на тялото, действително предложението на CanoniO за светване на един слаб светлинен инзпусл с някаква честота по време на експонацията е добра.

Re:
Автор: Shmidt   
Дата:   16-10-09 22:48

mugliva

Ами как да ти кажа .. все ще му намериш цаката.
Творчеството на 1 място - техничеческото осъществяване е само подробност.

Като за начало - една идея - приятелят ти става на всеки кръгъл час и светва с фенерчето ( да види дали си завита) [ezik]

Re:
Дата:   16-10-09 22:51

Трудно ми е да ти обясня инфраред фотографията с 2 думи, а и мисля, че ще ти е много трудно да я приложиш. Карай по другите начини.

Още една възможност е да ползваш дигитален апарат с функция да снима през определено време. (А бе, как се каваше тази функция и кои апарати я имаха?) Залагаш го да си цъка и после сглобяваш. Предимството е, че ще имаш по-висококачествени кадри отколкото уеб-камерката. Недостатъкът - няма да можеш да избираш снимки от произволни моменти на съня,а само от заснетите.

Re:
Автор: atin   
Дата:   16-10-09 22:55

Е, то ако има приятел подръка, да слага видео камера и да влизат в друг жанр...

Re:
Дата:   16-10-09 22:57

h_bio да абсолютно съм съгласна, точно това е желаният ефект от мен.Шмидт хахаха развесели ме :) де да го имаше този приятел...ами и тази опция отпада.Ами ако сложа на нощното шкафче една лампа със лилава светлина която не е много силна ,според вас дали ще има ефект ? Разбирасе ако свети през цялата нощ.asahi благодаря ти че все пак ми спомена за ИР...ще се поразровя малко белким разбера как става :) А за тази възможност която споменаваш , чесно да ти кажа за пръв път чувам че има такава функция.Дори и да нямам опция да избирам снимки за мен това не е проблем.Стига само да може да се заснеме някакво движение... :)

Re:
Дата:   16-10-09 23:02

Пусни едно селфче по бельо и току виж се намерил(и) приятел(и)[smilie5]

ИР ти решава проблема да снимаш без видима светлина. Ако можеш да спиш в сумрак ИР-то отпада като необходимост.

Функцията апарата сам да снима май беше интервалометър или нещо такова.

Re:
Дата:   16-10-09 23:13

asahi никак даже не ми е проблем да спя в сумрак...важното е нещо да се получи че нямам други опции, тоест имам но съм твърдо решена да направя този експеримент! ще пробвам със нощната лампа и пак на филм със 125 ISO и този път се чудя дали да не отворя блендата малко повече от предишният път ,защото като направих първият опит беше на ф/16...

Re:
Автор: CaMyPau   
Дата:   16-10-09 23:16

Може да използваш подходящ софтуер /примерно ТОЗИ /, и с подходяща уеб камера /такава която има IR (infra red) заснемане/ можеш да направиш това което искаш. Програмката има функция "Motion detection", сиреч детектор на движение. Та когато мръднеш нощес, тя автоматично почва да заснема фотоси или видео в зависимост от това какво си и задала от настройките да снима. Като не мърдаш - не снима. Така ще получиш кадри само от движенията. Това от мен. Надявам се да съм бил полезен.

Re:
Автор: gpi72   
Дата:   16-10-09 23:22

С нощната лампа вероятно ще прегори при тая дълга експозициа. Със светодиод по-добре и може да използваш някой от тия таймери за контакти да го направиш да се пуска през определено време.

Re:
Дата:   16-10-09 23:24

CaMyPau благодаря много за информацията ,но аз искам да се получи размазан ефект както се казваше се едно че съм дух ! Но отново благодаря ти за полезната иформация !

Re:
Дата:   16-10-09 23:25

Бегай с този филм. Цяла нощ и на сутринта - само един кадър [smilie10].
Проблемът не е в блендата или поне няма данни за такъв проблем.
Какво е тялото, с което снимаш?

Re:
Дата:   16-10-09 23:30

Снимам със Зенит ТТЛ...и честно само един кадър за цялата нощ не ми е проблем разполагам със една седмица горе долу!

Re:
Автор: niki777   
Дата:   16-10-09 23:38

На мен ми се вижда, че другаде е проблема.
Мисля, че движенията на тялото ти докато спиш са прекалено бързи, за да може да се експонират като някаква следа на филма(поради липсата на достатъчно светлина); в резултат на което се виждат само моментите в които си неподвижна.
А пък те като се насложат заради много дългата експозиция и се получава едно петно.
1-2мин. експозиция и бавни движения с паузи между тях май ще е най-удачно; също и вимателно подбрана светлина.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »