Автор: mondragon
Дата: 23-10-09 13:15
За д70 не знам, но д50 мах синхронна с сб600 му е 1/500. Като се подлепят всички пъпчици на светкавицата с изключение на централната и може да синхронизира и на 1/4000, светкавицата обаче е на М режим.
ПД основният ти проблем не е дали ще синхронизираш, а колко кадъра ще направиш. Първо защото ако си с сб600 или друга от този тип тя ще се храни с батерии АА. За твоята цел не можеш да ползваш друга опция освен 1/1 т.е. пълна мощност. Тогава дори със напълно заредени Енелууп батерии светкавицата ще е готова за втори кадър след 5-8 секунди. Не знам птица, която след такова изплющяване със светкавица да остане неподвижна, че да я снимаш втори път. Друг момент, при тази синхронна скорост на открито ако не си на 2 метра от обекта ти трябва водещо число 100 ако не и повече, за да забележиш изобщо, че е светнала светкавицата. Дори и на тъмно се съмнявам, че ще имаш нещо повече от светнат врабец, ама светнат, не перфектен, а просто осветен...леееко. Може би с френела да има някакъв по-забележим ефект, но се съмнявам.
А, сега се сещам, че на Сб800 имаш изводи за включване на външни батерии за колан, които позволяват по-бързо зареждане май за около 1-1,5 секунди, но не знам как стои въпросът при пълна мощност. А и това усложнява целия комплект, светкавица, статив, кабел, батерии с колан абе...
Но във вица:
Попитали радио Ереван:
-Може ли мъж да забременее?
Радиото:
-Не, но опитите в Анадола продължават!
Та ПД, опити му е майката, е все пак питай в стробист.цом или както там беше, може пък да прочетеш някой интересен съвет
|
|