Автор: ilcoin
Дата: 02-10-09 09:28
Ами, не се е наклонила везната понеже като качество на картинката са доста еднакви. Избора е до голяма степен субективен. Аз лично, бих избрал Д90 и то не заради друго, а просто според мене е идеалната комбинация като цена и ергономия (това е особенно важно).
Никон 5000 е от най-ниския клас, няма добра съвместимост със старите автофокусни обективи на Никон. Спестили са му мотора в тялото и не може да фокусра с тях. Иначе, на ръчен става без проблем. Ако смяташ да стоиш само с китовия обектив и евентуално да купиш един-два нови - не е голям проблем за тебе. Иначе има подвижен дисплей, което е удобно.
Канон 500д е наследник на 350Д, като според мене доста му куца ергономията. Иначе, не е лошо апаратче. Компактен е доста. И няма проблеми със съвместимостта с всички канонски автофокусни обективи.
Д90 като цело е лишен от недостатъците на горните два апарата. Единствено няма подвижен дисплей (за сметка на това има най-голям визьор), какти и допълнително LCD, което е много удобно нещо поне според мен. По-голям е също така, което за мене е по-скоро +
Като качество на картинката и трите апарата са достатъчо близки, за да не е това критерии за избор. Дано да съм бил полезен.
Публикацията е редактирана (02-10-09 09:30)
|
|